Za mjesto predstojnice kabineta župana spominju se tri dobro poznata novinarska imena. Čeka se i pročelnik za državnu upravu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je završio natječaj za popunjavanje četiri pročelnička radna mjesta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. S obzirom da se zamolbe mogu slati i poštom, tek idući tjedan povjerenstvo bi trebalo otvoriti pristigle omotnice i razmotriti prijave. Podsjetimo, prošli tjedan pozvani su da se jave potencijalni kandidati za pročelnice upravnih odjela za poljoprivredu, društvene djelatnosti, državnu upravu te za Službu ureda župana.

Kuloari bruje kako je zainteresiranih za posao u Županiji dosta.

Zanimljiva imena spominju se u kuloarima kad je riječ o kandidatima za pročelnika Službe ureda župana, kojom trenutno rukovodi Mirna Čačić Klobučić. Iako je prije nekoliko tjedana županijski stranački vrh navodno Marušiću sugerirao da na tom mjestu zaposli jednog stranačkog kolegu sa čazmanskog područja, on je tu ponudu glatko odbio, s porukom da  da će sam birati najbliže suradnike.

Ako je vjerovati šuškanjima po županijskim hodnicima, Kabinet župana ponovno bi mogla voditi žena. Nije nepoznato kako je natječaj za to radno mjesto posebno zanimljiv osobama iz medija, pa se kao potencijalne nove pročelnice spominju tri novinarke i sve tri trenutno rade u Zagrebu.

Jedna od njih je Mirjana Posavec, Bjelovarčanka koja je na HTV-u izgradila zavidnu novinarsku karijeru. Mirjana je prošla sve novinarske stepenice, od reporterke, preko saborske izvjestiteljice do urednice, a prije nekoliko godina bila je i u krugu najozbiljnijih kandidata za urednicu Informativnog programa.

Mirjana Posavec

Pored nje spominje se još jedna Bjelovarčanka sa zavidnom karijerom, Jasna Fila. Bila je novinarka i urednica na HTV-u od 1998.-2008., glasnogovornica i načelnica u Ministarstvu turizma, glavna urednica Media servisa 3,5 godine, pa zatim 3,5 godine direktorica TZ BBŽ, nakon toga cijeli mandat savjetnica predsjednika Sabora, a sada je ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Ministarstva kulture i medija. Predavač je – vanjski suradnik na Međunarodnom sveučilištu Libertas.

Jasna Fila

U kuloarima se, ali rjeđe, spominje i novinarka za ‘zamrznutom’ novinarskom karijerom, Mirjana Hrga. No, s obzirom da se ona nedavno pohvalila novim poslovnim izazovima u turizmu na Jadranu, teško je povjerovati da se odlučila vratiti u rodni Bjelovar.

Pokažu li se točnim ove špekulacije i prijavi li se ijedna od spomenutih za mjesto Pročelnice, bio bi to uistinu veliki iskorak za Županiju.

Koliko nagađanja o tim, ali i ostalim prijavama, imaju podloge znat će se uskoro. Doduše, ne preko noći, s obzirom da samo slanje prijave ne natječaj i stručnost na papiru nisu garancija za dobivanje posla. Kandidate, naime, očekuje pismeno testiranje, a one koji uspiju točno riješiti preko 50 posto zadataka, i usmeni intervju. Tek nakon toga povjerenstvo za odabir kandidata donijet će konačne odluke.

 

Mirjana Hrga/FOTO: RTL

Već smo izvijestili kako se, kad je riječ o pročelničkom mjestu za poljoprivredu, barata imenima bivšeg grubišnopoljskog dogradonačelnika Zlatka Pavičića te šefa Udruge CroMilk Daliboru Jandi, dok se kao kandidatkinje za društvene djelatnosti spominju nekadašnja županijska pročelnica za školstvo Andrea Prugovečki Klepac, Nikolina Prišćan te donedavna pročelnica Vanja Posavac. Tekst o tome možete pročitati OVDJE.

Kako doznajemo, za mjesto pročelnika za državnu upravu navodno je nekoliko zainteresiranih ‘iz sustava’, odnosno iz same Županije. Župan Marušić je u više navrata istaknuo kako bi ga takav rasplet situacije kad je riječ o potrazi za novim suradnicima najviše razveselio jer bi se na taj način izbjegla nova zapošljavanja i dodatno opterećenje ionako ‘nategnutog’ proračuna. Kao moguća kandidatkinja za to mjesto spominje se Zvjezdana Horvatinčić, koja je već zaposlena upravo na poslovima državne uprave, koji su prošle godine prebačeni pod ingerenciju Županije. Zavidno iskustvo u tom resoru ima i nekadašnja glasnogovornica županijskog HSLS-a Arijana Andri, koja se također spominje kao kandidatkinja za pročelničku fotelju. Podsjetimo, do sada je tim poslovima u BBŽ rukovodila Daruvarčanka Nevena Pavlović, ali kao v.d. pročelnica, pa nije isključeno da se među zamolbama pronađe i njezina.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!