Hrebak: Sramota, kao da gradimo šupu i kao da Bjelovar nije dio ove županije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da današnji kolegij župana s gradonačelnicima i načelnicima ne prođe u posve opuštenom raspoloženju, pobrinuo se bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji se u sklopu rasprave o EU fondovima gorljivo založio za ‘svoj’ projekt – Terme Bjelovar. On je, naime, od državnog tajnika Velimira Žunca, koji je okupljenima predstavljao mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova, tražio da mu objasni hoće li visoka faza dovršetka nekog projekta, koja je dosad bila predstavljana kao uvjet za prijavu na Nacionalni plan oporavka, i dalje biti važna stavka, s obzirom da je projekt Termi završen. Osvrnuo se i na činjenicu da se još uvijek ne zna u kojem omjeru će se sufinancirati određeni projekti.

Žunac mu je odgovorio kako vjeruje da će gotovi projekti imati prednost nad ostalima, a premda financiranje može ići i do 100 posto, smatra kako će u slučaju bjelovarskih Termi Grad morati platiti određeni udio zbog same veličine projekta. Inače bi se novac predviđen za takve projekte prebrzo potrošio na samo tri do četiri veća projekta. Umirio je Hrebaka rekavši mu kako nema razloga biti skeptičan.

– Smatram da oni projekti koji su zreliji trebaju ići dalje. Treba dokazati da je riječ o projektu koji je kvalitetan i spreman. Tu ste ispred konkurencije definitivno, po mom mišljenju – kazao je.

Hrebak je pak otišao korak dalje i obrušio se i na bivšeg župana Bajsa kojeg je prozvao što terme Bjelovar nisu uvrštene u Razvojni sporazum BBŽ, što smatra sramotnim.

-Imam osjećaj kao da radimo šupu, a ne jedan od najvećih projekata kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske. To ide na dušu bivše županijske vlasti i to jasno treba reći. Kao da Bjelovar nije dio ove županije, to je sramota! – kazao je Hrebak, dodajući kako s aktualnim županom razgovara o tome da se projekt termi ipak uvrsti u Razvojni sporazum, bez obzira je primarni plan da se financira iz NPOO-a.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!