Čak dva priznanja za najuspješnija trgovačka društva otišla u ruke Čazmancima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Županijskoj komori Bjelovar danas su dodijeljena priznanja, odnosno plakete “Zlatna kuna” najuspješnijim trgovačkim društvima u 2020. godini na temelju ekonomskih pokazatelja, ali i ugleda pojedinih tvrtki te njihova doprinosa županijskom gospodarstvu u cjelini. U kategoriji malih trgovačkih društava, priznanje je dobio Crotal d.o.o., u kategoriji srednjih trgovačkih društava DI Čazma d.o.o., a u kategoriji velikih trgovačkih društava priznanje je u ruke otišlo Čazmatrans prometu d.o.o. Posebnu – Kristalnu kunu dobila je Prima Commerce d.o.o.

Ono što je svima zajedničko je susret s koronakrizom, ali svi su složni u nadi da će biti bolje. – Situacija je vrlo čudna i nismo se još s njom susreli. Teško je predvidjeti što će se događati, pogotovo što se tiče cijena materijala koje su strašno otišle gore. Neke poslove smo tako dogovorili još prije pa sada imamo problem. Iako je država dala naznake da bi pomaka moglo biti, za sada je to još uvijek nejasno. Već niz godina radimo velike poslove, no većinu smo radili kao kooperanti velikim građevinskim tvrtkama. Kompleksni su to poslovi vezani za autoceste, željeznice, mostove, viadukte i slično. U tome smo dobri – kaže Goran Nimš, član uprave Crotal koja zapošljava četrdesetak osoba.

Goran Nimš

Preživjeli smo i vozimo, poručio je Damir Pavlović, direktor Čazmatrans prometa. – U svom tom zlu, ipak je bilo i nešto dobro. Dobili smo potpore, nismo otpustili ni jednog radnika, a i plaće su ostale iste. Pandemija nam je dala saznanja da neke stvari ipak može drugačije tako da smo preživjeli. Da je baš dobro, nije, može uvijek bolje, ali i gore. Nismo tip ljudi koji kukaju i plaču već smišljaju što mogu napraviti da se izvuku – rekao je.

Čazmatrans čiji se posao svodi na promet i putovanja, iznenadio je nagli rast cijena goriva. – Ne stignemo tako brzo reagirati da mijenjamo odmah cijene usluga, a nismo ih mijenjali od 2009. Ipak, mislim da ćemo zbog situacije biti prisiljeni ići u poskupljenja – kazao je Pavlović.

Damir Pavlović

Dobitnik Kristalne kune Prima Commerce dugogodišnji je nositelj najvećih poslovnih aktivnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a zapošljavamo preko dvije tisuće ljudi, istaknuo je Andrija Purković, zamjenik direktora. – Poslujemo na cijelom području Hrvatske te prodajnu mrežu od oko šezedesetak maloprodajnih objekata te osam tvornica. Važna je stavka da sami proizvodimo najveći dio svojih proizvoda, sami kreiramo rješenja za naše kupce. Upravo na taj način uspješno rješavamo probleme koji su nas zadesili. Prije svega tu mislim na povećanje uvoznih cijena sirovina i materijala jer kao proizvođači o tome smo ovisni. Uspješno se nosimo sa svim nedaćama, a dobra je stvar što smo prestigli rezultate iz prošle godine kada je bilo teže poslovati – rekao je Purković.

Andrija Purković

Dodjeli priznanja “Zlatna kuna” prisustvovao je i župan Marko Marušić. – Ove dvije godine zasigurno su bile izazovne za naše poduzetnike, no uz pomoć Vlade i mjera. Svi zajedno uspjeli smo prebroditi krizu i zato mi je izuzetno drago da je veliki broj poduzeća opstao. Zahvaljujem se svim gradovima i općinama u županiji što smo zajedničkim snagama uspjeli pomoći od malih do većih poduzetnika – zaključio je župan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!