Nesuđena županica vratila iskaznicu: ‘To nije stranka koju sam predstavljala!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sadra Frčo više nije članica SDP-a. Sa strankom je raskrstila ovih dana jer to, kaže, više nije SDP u koji je ušla prije nekoliko godina. Na pitanje jesu li konkretan povod ostavci nedavna previranje u vrhu stranke i izbacivanje članova, Frčo je poprilično jasna.

-Ne želim se u toj priči svrstavati niti na jednu stranu. Želim samo reći da mi se ovo što se danas događa ne sviđa i da to nije SDP koji sam predstavljala i na prošlim lokalnim izborima – ističe Frčo koja je, podsjetimo, u svibnju bila SDP-ova kandidatkinja za bjelovarsko-bilogorsku županicu. Nakon izbornog poraza, koji se posebno očitovao kroz fijasko u Bjelovaru, gdje je SDP ostvario povijesno nizak rezultat i samo jedno mjestu u Gradskom vijeću, Frčo je imenovana za povjerenicu bjelovarske organizacije. No, nije je uspjela dovesti u red pa je na toj dužnosti, otkriva, zahvalila i prije nego što je predala stranačku iskaznicu.

-Jednostavno, ondje nisam naišla na uvjete za revitalizaciju i suradnju s drugim članovima organizacije – kratko je kazala Frčo.

Bivša kandidatkinja za županicu na lokalnim izborima osvojila je mjesto u Županijskoj skupštini u kojoj će ovoga petka prvi put nastupiti kao nezavisna vijećnica.

-Mislim da izlaskom iz SDP-a nisam iznevjerila birače koji su mi poklonili povjerenje na izborima. I kao nezavisna vijećnica borit ću se za njih te će moj glavni interes i dalje biti stvaranje uvjeta za bolji život građana naše županije. Mislim da se politika u Hrvatskoj općenito danas ne bavi u dovoljnoj mjeri građanima, a upravo zbog njih smo tu gdje jesmo – kaže Frčo.

O mogućoj suradnji s drugim strankama naša sugovornica ne otkriva puno.

-Ne mogu predviđati budućnost, no za sada ostajem nezavisna. U Skupštini ću zastupati dobre ideje, bez obzira je li riječ o tuđima ili mojima, te kritizirati loše – zaključuje Frčo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!