Moliteljica: Neki prolaznici se zaustave i mole s nama, neki nas vrijeđaju. Mi i jedne i druge blagoslovimo.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ispred Opće bolnice Bjelovar svakog se dana može naići na nekoga od molitelja koji ondje mirno mole protiv pobačaja. Gospođa koju smo tamo zatekli željela je ostati anonimna, no pristala nam je odgovoriti koji je cilj njihove molitve i kakvu pomoć nude ljudima koji se zaustave kod njih.

– Molimo se za nerođenu djecu, protiv pobačaja, za majke i očeve, da pružimo pomoć svakome kome treba. Svatko se može ovdje zaustaviti, ima i broj telefona na koji nam se može obratiti. Naši voditelji su ovdje glavni i njima se mogu obratiti za bilo kakvu pomoć, ali najviše za duhovnu pomoć da ne rade pobačaj i da odustanu od toga jer to je veliki grijeh. Mi se borimo za život svakog djeteta – ispričala je.

Premda nam je kao začetnika ideje navela udrugu Betlehem, kasnije smo doznali da je riječ zapravo o inicijativi 40 dana za život. Gospođa nije znala čime se sve udruga bavi, no kazala je kako je čitala o njihovim dobrim djelima, posebno o tome kako su uspješno odgovorili žene koje su im se obratile od pobačaja. Rekla nam je i kako voditelji udruge često postaju kumovi djeci koju su spasili. Naša anonimna sugovornica istaknula je da se molitelji svakih sat vremena izmjenjuju. Vjeruje kako imaju pozitivan utjecaj na majke.

– Jako se lijepo osjećam, duhovno me to ispunjava, sad je već četvrta godina kako molim i baš sam sretna i zadovoljna. Uvijek smo tu ispred bjelovarske bolnice – navela je te izrazila želju da se molitva pred bolnicama održi kako bi se spasilo što više nerođenih u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu. Iako je zadovoljna svojom ulogom moliteljice, nisu sva iskustva s ljudima koji im priđu pozitivna.

– Ima razlike među ljudima. Neki ljudi se zaustave i mole s nama, dok drugi prigovaraju, ali na to se ne smijemo obazirati. Tko stane neka moli i dapače, dobrodošao je. A na uvrede kojih ima, ima svega, uopće se ne treba obazirati. Imale su neke kolegice neugodnih iskustava, a i ja. Prvih dana je stao čovjek ovdje i psovao, ali dobro. Mi to sve blagoslovimo i to je to. Ne ulazimo u konflikte s ljudima, ne smijemo – naglasila je.

 

U nastavku teksta koji objavljujemo sutra, doznajte koliko je žena, prema riječima voditeljice inicijative za Bjelovar, Diane Vuković, odustalo od pobačaja zahvaljujući moliteljima


PODIJELI S PRIJATELJIMA!