Kakav sunovrat Možemo!, HDZ jedini raste, a raste i optimizam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tri posljednje afere u Zagrebu, s upravom Holdinga, imenovanjem kuma šefice Upravnog vijeća u bolnicu Srebrnjak i kapitulacija u poslovanju s kraljem otpada Petra Pripuza, stajale su Možemo! najvećeg pada popularnosti u redovitom istraživanju Crobarometra za listopad koji je objavila Nova TV. Tomašević i ekipa „roknuli“ su velikih 2,4 posto i tako se SDP, ni kriv ni dužan, vratio kao najpopularnija oporbena stranka.

Zanimljivo, uvjerljivo vodi HDZ sa potporom 30,9 posto građana što je jedini bolji rezultat od svih stranaka u istraživanju. Svima ostalima potpora pada, a rast još bilježe i Vlada koju sada podržava 34 posto građana (prošli mjesec 33 posto), a zahvaljujući tome, raste i optimizam Hrvata pa sada u bolje sutra vjeruje svaki četvrti građanin.

Drugi SDP ima svega 12,4 posto potpore, a slijedi ga Možemo s 11.2 posto i

MOST s 8.2 posto. Iza njih je i Domovinski pokret s 4.5 posto koji nije doživio uzlet s novim predsjednikom, već pad.

Evo kako stoje male stranke

Tomaševićevo vrludanje i gaženje riječi u slučaju Pripuz stajalo ga je i osobne popularnosti pa se kao najpozitivniji političar ponovno pojavio predsjednik Zoran Milanović o kojem dobro misli 59 posto ispitanika, a 33 se s njim ne slaže. Lider pokreta Možemo pao je na 52 posto pozitivnih glasova dok 28 posto građana misli da je promašaj. Plenković je u ovom ispitivanju treći s omjerom 41/51 posto za i protiv.

Napori Vlade u obuzdavanju krize uzrokovane pandemijom i brze mjere za obuzdavanje cijene goriva naišle su očito na razumijevanje građana koji honoriraju kompetenciju i odgovornost Plenkovićeva tima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!