Nije naglo poboljšanje situacije, u bolnici otkrili zašto danas BBŽ bilježi samo tri nova slučaja zaraze covidom-19

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Broj novozaraženih koronavirusom posljednjih tjedana raste i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a od početka mjeseca u nekoliko smo navrata imali troznamenkasti broj novih slučajeva. Stoga je mnoge iznenadila današnja brojka od svega troje novozaraženih. Na žalost, nije riječ o naglom poboljšanju epidemiološke situacije, već je ‘kvaka’ u tome što su jučerašnji uzorci poslani na obradu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, a rezultati nisu stigli do službene objave podataka.

-U bolnici smo ostali bez reagensa pa smo uzorke morali slati u Zagreb. Naime, tijekom ovoga mjeseca imali smo puno testiranja i zaraženih pa smo količinu planiranu za ovaj mjesec potrošili ranije. K tome, na području cijele Europe pojavili su se problemi s dostavom pa još čekamo naručene količine reagensa – kazala nam je dr. Ivanka Fehir-Radanović, v.d. ravnateljica Opće bolnice Bjelovar.

Dodaje kako bi se situacija ponovno trebala normalizirati kroz nekoliko dana, a pacijenti ne trebaju biti zabrinuti jer će svoje nalaze, iako se uzorci do daljnjeg šalju u Zagreb, dobiti u roku od 24 sata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!