Bolnice gase hladne pogone, što mogu očekivati bjelovarski pacijenti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zdravstveni sustav je pred kolapsom, zavapili su prije nekoliko dana iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika, upozorivši kako će zbog stalnog priljeva velikog broja pacijenata zaraženih covidom bolnice ponovno morati reducirati hladni pogon. Odnosno da će, kao i tijekom prvog vala epidemije, zbrinjavati samo hitne slučajeve i onkološke bolesnike. Da te najave imaju opravdanja, pokazalo se već jučer, kada su prelazak na ograničen način rada najavili iz bolnica u Rijeci i Splitu. Tim bi putem, najavljuje se iz medicinskih krugova, ovih dana mogle krenuti i druge bolničke ustanove.

U bjelovarskoj Općoj bolnici gašenja hladnog pogona za sada ne bi trebalo biti, kazala nam je v.d. ravnateljica te zdravstvene ustanove Ivanka Fehir Radanović.

-U bolnici je sve za sada po kontrolom i nismo mijenjali ništa u organizaciji rada. Još od početka epidemije imamo razvijene protokole i strategiju i u skladu s tim ćemo postupati, ovisno o tome kako će se situacija razvijati. Obim posla na odjelima je već neko vrijeme smanjen, no nije bilo otkazivanja zakazanih termina – kazala nam je dr. Fehir Radanović. Drugim riječima, pacijenti koji gravitiraju bjelovarskoj bolnici još uvijek mogu bez problema do svojih liječnika.

Situacija je pod kontrolom i kad je riječ o covid-pacijentima, kaže dr. Fehir Radanović. Trenutno ih je na liječenju u bolnici 50, a sedmero ih je na respiratoru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!