Najavljen obiteljski ugođaj, a u priču se uključile i Hrvatske željeznice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve je spremo za topli, obiteljski Advent u Bjelovaru, najavili su jutros bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek. Iako nisu sigurni hoće li biti dočeka Nove godine jer ne znaju je li to baš primjereno trenutku, božićni duh nitko, pa ni pandemija neće ukrasti, a on će Bjelovarom vladati od 27. studenog do 16. siječnja za što će se pobrinuti sve gradske ustanove. Svakog petka, subote i nedjelje će publika moći uživati u predstavama i koncertima uglavnom bjelovarskih izvođača, a lokalpatriotizam je na djelu i u izložbeno-prodajno dijelu. U tridesetak kućica će izlagati mahom domaći proizvođači pri čemu se ove godine tražila kućica više. Iako se Advent u Bjelovaru odvija na otvorenom, dodatno se pazi i na epidemiološku sigurnost.

-Pokušat ćemo kućice raširiti po drugom dijelu parka kako bi osigurali fluktuaciju i da se ljudi međusobno previše ne dodiruju – rekao je Hrebak.

U turističkoj zajednici se nadaju da će privući i goste iz drugih sredina, pa su s HŽ-om dogovorili 40 posto popusta na povratne karte za udaljenosti veće od 25 kilometara. No, postoji jedna caka – korisnici popusta će morati dokazati da su bili na Adventu u Bjelovaru.

-To će dokazati na način da će im se u kućici u kojoj će se prodavati karte za klizalište udariti pečat na njihovu povratnu kartu za vlak – objasnila je Kelek.

Klizalište se priprema za nove klizače

Središnji dio Adventa u Bjelovaru je klizalište za koje su cijene i ovog puta za odrasle 15 kuna, za djecu do 7 godina deset kuna, a 300-tinjak vrtićanaca će proći besplatnu školu klizanja. Lokacija kod gradske uprave je i najbolja lokacija siguran je gradonačelnik.

-Svi oni koji žele neke druge lokacije neka uzmu svoj novac i sa svojim novcem idu na te druge lokacije i ondje pokušaju nešto zaraditi – poručio je kritičarima Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!