Held: “Gospođa Čuhnil lupa k’o Maksim po diviziji jer poraz na izborima boli!”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da je vrlo teško pobjeći od prošlosti dobro zna Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika BBŽ kojeg afera s duhanom nije prestala pratiti još od siječnja 2016. kada je s istim zatečen. No, kako kaže Held, svjestan je i koliko “boli” poraz pa ga ne iznenađuju napadi njegove nekadašnje zamjenice Zdenke Čuhnil koja je odlučila na nedavnim izborima za predsjednika Matice stati na stranu njegove protukandidatkinje Đurđe Adlešič. Podsjetimo,  Adlešič i Held u prvom su krugu dobili jednak broj glasova, svaki 24, no tri su listića proglašena nevažećima. Održan je drugi krug u kojem je Held dobio 27 glasova i tako ostao predsjednik Matice. 

U jučerašnjem tekstu objavili smo razgovor sa Zdenkom Čuhnil iz Matice umirovljenika Daruvar i članice Izvršnog odbora županijske Matice koja je imala puno toga za reći o Heldu i njegovom vođenju Matice kao i vođenju projekta “Za penziće BBŽ”.

– Gospođa Zdenka je izgubila izbore i vjerojatno je zato jako frustrirana i nezadovoljna, no nije od nje korektno da uključuje Maticu kao i sve članove u ikakve probleme. Prije svega želim reći za projekt da tri mjeseca plaće nisu kasnile jer nam je jedna banka izašla u susret, uzeli smo milijun kuna kredita i plaće idu na vrijeme. Ovih dana očekujemo i četvrti ZNS od milijun kuna, imamo potvrdu da je pregledan, samo se čeka pismeno odobrenje. Kada novac sjedne bit će riješene i pozajmice koje su nam dale lokalne samouprave i Matica BBŽ – rekao je Held. 

Zdenka Čuhnil u razgovoru s nama osvrnula se i na blokadu Matice. 

– Bili smo blokirani deset dana. To je nešto što se događa, ali što se može i provjeriti u Državnom inspektoratu. Inspektorica je vrlo pravedna, vidi da nismo ništa krivi i da kasni novac od Resornog ministarstva. Imam informacije da je i Županija izašla u susret i da su za to da se pomogne jer, budimo iskreni, da projekt propadne, tko će vraćati novac nego strateški partner odnosno Županija. Matica nema svoju imovinu, mi smo neprofitabilna udruga – rekao je. 

Čuhnil bi voljela znati i kako je projekt uopće uspio biti pokrenut jer, kako je rekla, za sve EU projekte, potrebna je potvrda o nekažnjavanju koju Held nema. 

– Osobno sam provjerio kod tadašnje ravnateljice Razvojne agencije Slobodanke Čalić koja mi je rekla da potvrdu nisam ni trebao davati. Ne znam kako gospođi Čuhnil nije neugodno dovoditi to u pitanje. Nisu me ništa tražili. Ne bježim ja od te svoje greške, ali je žalosno što netko poput Zdenke Čuhnil stalno lupa “k’o Maksim po diviziji” jedno te isto. Ne znam što pokušava, umjesto da se uključi i radi. Nakon ovog poraza neće vjerojatno ništa ni raditi jer je frustrirana i nezadovoljna – kaže Held. 

Dotaknula se Čuhnil i Heldovog zaposlenja od četiri sata u Matici gdje je istaknula da Held svoj posao baš i ne dolazi.

– Što bih radio u kancelariji četiri sata? Svakodnevno sam na terenu, zapostavio sam sve druge poslove. U kancelariji sjedi koordinatorica koja se brine za papirnati dio posla. Zato i imam 2000 kuna putnih troškova. S time da sam svaki dan mogao pisati nalog i računati dvije kune po kilometru što bi se penjalo na tri do četiri tisuće kuna, no računovotkinja me savjetovala da je puno lakše priložiti mjesečnu kartu od Grubišnog Polja do Bjelovara, što sam i napravio – navodi.

Na kraju cijele priče, Held je istaknuo kako je Zdenki Čuhnil nudio mjesto predsjednice, no da ga je ona odbila.

– Što god sam joj nudio, ništa nije htjela raditi. Od prvog dana je likovala da nećemo uspjeti za projekt naći 240 korisnika, no našli smo ih, još ih je 50 i na čekanju. U četiri godine nije ni jednu riječ rekla protiv mene, ali kada je vidjela da je Damir Bajs izgubio izbore i da će doći do promjene, počela me napadati. Neka se strpi još par mjeseci da završi projekt pa se može i sama opet kandidirati ako želi – zaključuje Held.

Nada se Held da će ga politika, od koje nikako da pobjegne, uskoro prestati pratiti pa da će se u potpunosti moći posvetiti svom OPG-u. Dosta mu je, kaže, da ga se napada, a da se on iznova brani ponavljajući jedno te isto. Hoće li Heldu Čuhnil odgovoriti na sve ove uglavnom pobijene teze, tek ostaje za vidjeti. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!