Iz kuloara cure imena zainteresiranih za pročelničke fotelje u Županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija je u potrazi za petero novih pročelnika. Prošlog mjeseca otvorena su radna mjesta pročelnika Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove, pročelnika za financije, potom za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti, objavljen je i natječaj za pročelnika za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode te pročelnika za zdravstvo, demografiju i mlade.

Za sva radna mjesta pristiglo je 15-ak zamolbi, a kako neslužbeno doznajemo, najviše je zainteresiranih za mjesto pročelnika za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode. Po županijskim kuloarima se šuška kako je zamolbu za to mjesto poslala Nikolina Prišćan, dugogodišnja zaposlenica Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je radila u više tamošnjih upravnih odjela, od nekadašnjeg županijskog Tajništva, preko Upravnog odjela za gospodarstvo, do školstva. Sada se, po svemu sudeći, vidi na čelu resora za graditeljstvo. Baš kao i Snježana Brkljačić, ugledna bjelovarska arhitektica koja je trenutno zaposlena u privatnom sektoru. Zanimljivost vezana uz ove dvije potencijalne kandidatkinje jest da su obje supruge poznatih lokalnih HDZ-ovaca. Slavko Prišćan načelnik je Općine Rovišće, dok je suprug Snježane Brkljačić, Ante, svojedobno bio šef bjelovarskog HDZ-a.

Konkurencija dvjema HDZ-ovkama je, doznajemo, i donedavna pročelnica za graditeljstvo Ivana Sabljak Murlin za koju se govorilo kako je izabrana zbog političkih veza bivšeg župana Bajsa i SDP-a, čija članica je bila do nedavno.

Zanimljivo je da se na više raspisanih natječaja za mjesta pročelnika javio i bjelovarski bankar Zvonko Žarec koji, sudeći prema angažmanu, ‘vreba’ natječaje u javnom sektoru. Naime, ranije se već javio na natječaj za ravnatelja Daruvarskih toplica, a onda i za mjesto ravnatelja u bjelovarskoj Općoj bolnici. Ovoga puta on bi trebao biti glavni protukandidat aktualnoj v.d. pročelnici za financije Suzani Špehar Raguž koja je navodno također poslala zamolbu za mjesto stalne šefice financija.

Još jedna privremena pročelnica, priča se, želi sigurniji status, a riječ je o Ivani Legin koja trenutno vodi županijski resor za pravne i zajedničke poslove. S obzirom da je nju i Špehar Raguž vršiteljicama dužnosti imenovala nova županijska vlast kao najstručnije za spomenute resore u tom trenutku, za očekivati je kako će i ostati na sadašnjim mjestima. Prvenstveno Suzana Špehar Raguž koja je odvalila ogroman posao vezan uz pripremu novog županijskog proračuna. Iako nered koji je u županijskoj blagajni ostavila bivša Bajsova administracija nije mali, Špehar Raguž očito smatra da se može nositi s tim.

Spomenuti bankar Žarec navodno bi se trebao boriti i za mjesto županijskog pročelnika za zdravstvo, i to sa Andreom Bengez. Riječ je o Garešničanki, voditeljici odjela za rizike Ravnateljstva civilne zaštite RH. Baš kao što je slučaj s Nikolinom Prišćan i Snježanom Brkljačić, i suprug Andree Bengez je istaknuti član HDZ-a. Riječ je o Draženu Bengezu, ravnatelju garešničke gradske tvrtke Komunalac d.o.o.

Bez obzira na pojedine poznate politički angažirane partnere, prilikom odabira novih rukovodećih županijskih kadrova prioritet bi trebala biti stručnost, kako je u više navrata naglašavao aktualni župan Marko Marušić. Procedura oko provedbe natječaja još uvijek je u tijeku, no prema neslužbenim informacijama, novi pročelnici bi trebali biti izabrani nakon iduće sjednice Županijske skupštine.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!