Novim povjerenikom za Bjelovarsko-bilogorsku županiju SDP imenovao iskusnog stranačkog veterana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dalibor Rohlik novi je županijski povjerenik SDP-a za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Odlučio je tako danas Glavni odbor stranke. Vodstvo stranke nekadašnjem daruvarskom gradonačelniku tako je povjerilo zadatak da pokuša u red dovesti stanje u županiju koje je poljuljano nakon što je prije dva mjeseca SDP napustio dio članova iz BBŽ.

-Prvo moram proučiti Statut kako bih vidio koje su mi točno ovlasti te snimiti situaciju na terenu, a onda ću, u dogovoru s vodstvom stranke, odlučivati o daljnjim potezima. Moj glavni cilj bit će posložiti županijsku organizaciju, organizirati izbore za predsjednika i tijela – kazao nam je Rohlik.

Dalibor Rohlik

Dalibor Rohlik vjerojatno će imenovati i povjerenike organizacija koja su ostala bez vodstva, u Grubišnom Polju, Čazmi i još nekoliko općina. Naime, nedavni unutarstranački izbori održani su samo u četiri ovdašnje organizacije. U Daruvaru je za predsjednika organizacije izabran Igor Jareš, u Garešnici Milorad Cvjetojević , u Siraču Božidar Kelečić, a u Dežanovcu Vlado Pihir. Naknadno izbori trebaju biti provedeni u ostatku županije, uključujući i Bjelovar gdje je ranije za povjerenika imenovan Vedran Smešnjak.

Iako su predvodnici bune u županijskom SDP-u prije nekoliko mjeseci najavljivali masovan odlazak, spominjući kako stranačke knjižice planira vratiti 300-tinjak članova, Rohlik kaže kako situacija nije tako crna. Stranku je od tada napustilo svega 50-ak ljudi.

-Članovi koji su odlučili istupiti to su malo napuhali, a način na koji su otišli nije ljudski. Nije u redu tako javno govoriti o kolegama s kojima si do jučer surađivao. Ja sve to vrijeme nisam bio član niti jedne frakcije i dugo su me nagovarali da se uključim u ovo. Imam iskustva s uspostavljanjem sranačkih organizacija, znam miriti i vjerujem da ćemo zajednički uspjeti dovesti stvari u red – kaže Rohlik.

Dalibor Rohlik javnosti je inače poznat kao dugogodišnji gradonačelnik Daruvara. Prvi put je izabran 2009. godine, kada je na izborima pobijedio HSS-ovog Zvonka Cegledija. Daruvarom je upravljao sve do 2016. godine. Prije isteka drugog mandata Gradsko vijeće nije mu usvojilo proračun za 2017. godinu te je nakon toga upravljanje gradom do izbora u proljeće 2017. preuzela Vladina povjerenica Snježana Hopp.

Rohlik se na tim izborima nije kandidirao za gradonačelnika, već je SDP istaknuo današnjeg glavnog stranačkog tajnika Vedrana Babića, kojeg je pobijedio aktualni daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček (HDZ).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!