Nikad više kandidata za ravnatelja bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upravno vijeće Opće bolnice Bjelovar sutra će (ponedjeljak) otvoriti pristigle ponude na natječaj za ravnatelja te ustanove. To je drugi pokušaj izbora ravnatelja jer je prvi natječaj poništen. Traži se nasljednik dr. Aliju Allouchu koji je odstupio s dužnosti nakon poraza Damira Bajsa na izborima za župana.

Kako neslužbeno doznajemo, očekuju se najmanje četiri prijave, a moguće je da bude čak petero kandidata. Kako su mediji do sada špekulirali, izvijesno je da će se javiti trenutačna vršiteljica dužnosti Ivanka Fehir Radanović, ugledna pedijatrica za koju danima lobira upravo bivši župan Bajs. Prvo je to učinio s govornice Županijske skupštine, a potom i u subotu na stranačkoj presici.

-Ja o njoj imam izvrsno mišljenje. Ona je vrsna pedijatrica i dobar administrator, mislim da je ona dobro rješenje, kazao je.

Drugi kandidat o kojem se priča u bolnici je dr. Željko Štivić. Radi se o kirurgu u 60-im godinama, dragovoljcu Domovinskog rata, specijalcu i ratnom liječniku u Pakracu. Štivić je član Hrvatske demokratske zajednice, ali kako kaže, politika nije njegov posao već kirurgija i medicina, a pripadnost stranci je njegova osobna stvar i izraz pripadnosti i svrstavanja još iz vremena stvaranja hrvatske države.

Čija ćemo još imena pročitati kad se otvore sve kuverte, moramo još malo pričekati. Velik broj kandidata na natječaju predstavlja slatku brigu za Upravno vijeće i čelne ljude osnivača. Poruka župana Marka Marušića kako nema unaprijed izabranih kandidata i natječaja samo da bi ispunila forma, očito dolazi do ušiju sve većeg broja ljudi. Tako natječaji postaju utakmica gdje se izabiru najbolji, a ne puka zakonska obveza da bi se zaposlio “kandidat s iskaznicom”.

 Opća bolnica Bjelovar najveća je županijska ustanova u kojoj se vrti i najveći novac. Također ima namjenu prevažnu svakom čovjeku – pružiti zdravstvenu skrb svakome kome je ona potrebna. Međutim, u dvorištu je niknula nova zgrada za oko 300 milijuna kuna koja sada zjapi prazna. Naravno, treba vratiti i kredit s kojim je nova bolnica napravljena. Amandmanom u Saboru otplata kredita riješena je za tri godine, a što poslije?

Sada novu zgradu treba opremiti i staviti u funkciju, treba osigurati novac za to, ali i stručnjake… Evo prvih zadaća za novog ravnatelja/ravnateljicu. Kada i kako, možda prva pitanja svakom od kandidata.

Upravno vijeće ima osam dana za odluku.

FOTO dr. Emanuel Modrić, predsjednik Upravnog vijeća PB Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!