Nakon optužbi roditelja, Ministarstvo u vrtić šalje inspekciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za naš su portal potvrdili kako istražuju prijavu roditelja o mogućem zanemarivanju djeteta u Dječjem vrtiću ‘Ivančica’ iz Ivanske. Podsjetimo, prije nekoliko dana i do nas je stigla informacija kako roditelji jednog mališana iz Ivanske optužuju vrtić zbog navodnog ostavljanja djeteta na hladnoći sati i pol, što su navodno primijetili po promjenama na djetetovim rukama, a što se navodno dogodilo čuli su od druge djece u vrtiću.

-Zaprimljeni podnesak dostavljen je na postupanje Agenciji za odgoj i obrazovanje radi postupanja u skladu s ovlastima tj. obavljanja stručno-pedagoškog nadzora nad radom ravnatelja i odgojitelja. Također je, o navedenom pitanju, pokrenut inspekcijski postupak koji je u tijeku – odgovorili su danas za naš portal iz Ministarstva obrazovanja.

Ranije su nam i iz policije potvrdili kako istražuju slučaj, a sa svim je upoznati i Željko Mavrin, načelnik Općine Ivanska, koja je osnivač vrtića. On je kazao kako će inzistirati na tome da se rasvijetle sve okolnosti ovoga slučaja. O svemu smo razgovarali i s ravnateljicom vrtića Silvanom Medač koja je odlučno odbila sve optužbe koje su, kako je kazala, zgrozile. Cijelu priču možete pročitati OVDJE.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!