Otkriveni detalji oko skorog uvođenja turističkog vlaka iz BBŽ prema Jadranu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar će od 1. srpnja ove godine po prvi put biti izravno povezan željezničkom linijom s Jadranom. Bjelovarsko-bilogorska županija i župan Marko Marušić uspjeli su postići dogovor s HŽ Putničkim prijevozom d.o.o..

Sezonski turistički vlak vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split. Iz Osijeka će polaziti u 20 sati, u Bjelovaru će biti u 23.35 sati, a na krajnjem odredištu u Splitu trebao bi stići u 8.42 sata.

Povratak iz Splita se planira svakog dana u 22.06 sati, u Bjelovar bi vlak stigao u 8.11 sati, a u Osijek u 11.36 sati.

Ta će linija voziti sve do 27. kolovoza, a važno je napomenuti da će djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći putovati besplatno, sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza koji je na snazi do kraja ove godine.

Podsjetimo, taj pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vlakova.

– Izravna željeznička linija kojom će Bjelovar prvi put biti povezan s Jadranom rezultat je naših napora i razgovora koje smo započeli prošle jeseni. Iznimno smo zadovoljni postignutim dogovorom s HŽ Putničkim prijevozom i smatramo to važnim napretkom u prometnom povezivanju Bjelovara s ostalim dijelovima Hrvatske -istaknuo je župan Marko Marušić koji je s predstavnicima HŽ-a razgovarao i o boljem povezivanju Bjelovara sa Zagrebom te mogućnosti da se uvede studentski vlak iz Bjelovara prema Zagrebu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!