Počinje službena istraga stravične nesreće u kojoj je život izgubila 63-godišnja Đurđa Posavac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Istekao je rok za žalbu na rješenje Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru o provođenju istrage protiv 31-godišnjeg Bjelovarčanina Hrvoja Ojvana zbog sumnje da je 6. siječnja u Narti prouzročio prometnu nesreću sa smrtnim ishodom. Kako su nam potvrdili iz ŽDO-a, spomenuto rješenje danas je postalo pravomoćno te slijedi i samo provođenje istrage.

Podsjetimo, stravična nesreća dogodila se 6. siječnja u blizini nogometnog igrališta u Narti. Ojvan, koji se kretao iz pravca Štefanja, osobnim je automobilom naletio na drugi automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. U njemu je bila 63-godišnja Đurđa Posavac iz Gornjeg Miklouša te njezin 5-godišnji unuk. Od siline udarca nesretna žena, inače, zaposlena kao medicinska sestra u Općoj bolnici Bjelovar, na mjestu je preminula, dok je dijete s teškim tjelesnim ozljedama prebačeno, prvo u Opću bolnicu Bjelovar, a potom i u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Srećom, dijete je u međuvremenu otpušteno iz bolnice na kućno liječenje te se, prema posljednjim informacijama, dobro oporavlja.

Istragom koja tek započinje trebale bi se utvrditi točne okolnosti nesreće. Ono što se sada zna jest to da je Ojvan u trenutku sudara bio alkoholizian. Nedugo nakon nesreće kod njega je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,72 promila. Prema svjedočenju njegovih poznanika, čitavu noć prije nesreće pio je po različitim ugostiteljskim objektima na bjelovarskom i štefanjskom području, a posljednje piće popio je navodno tog kobnog jutra, neposredno prije nesreće, u lokalu u Štefanju. Riječ je, inače, o mladiću koji već neko vrijeme radi u Njemačkoj i koji se prije nesreće vratio u Hrvatsku za blagdane.

Je li samo alkohol bio krivac za tešku nesreću u kojoj je nepovratno izgubljen jedan život, ili ima i drugih otegotnih okolnosti za Ojvana, trebala bi pokazati započeta istraga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!