Građani ogorčeni, tvrde da nisu znali za izbore, a neki pobjednici najavljuju povlačenje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Izbori za mjesne odbore u Garešnici su, što se odaziva tiče, doživjeli debakl. U samoj Garešnici je primjerice izlaznost bila 2,5 posto, Garešničkom Brestovcu 2,4, Hrastovcu 2,21 posto, Trnovitičkom Popovcu 1,63, a najmanja izlaznost od 0,47 posto je bila u Kajgani gdje je na izbore izašao jedan, jedini glasač. Zanimljivo je da na izbore za tu najnižu razinu gradske vlasti u Kajgani nije izašao niti nositelj jedine liste u tom mjesnom odboru, one HDZ-HSLS-HSP-a, Alen Bašljan.

-Ja sam bio na putu tako da o tome ne znam ništa, ali problem je bio što u samoj Kajgani uopće nije bilo glasanje nego mislim da je bilo u Garešnici. Ne znam tko je to odlučio, ja sam to saznao dan prije – rekao nam je u kratkom razgovoru Bašljan.

No, čini se da za prazne glasačke kutije možda nije kriva isključivo inercija Garešničana. U komentarima na naš članak o izlaznosti  kojeg možete pogledati OVDJE, građani su iskazali val nezadovoljstva provedbom izbora za koje, tvrde, nisu ni znali da se održavaju.

-Kad je u Hrastovcu bilo glasanje, meni prvi glas…….U Kajgani nitko nije ni znao da je glasanje. To je nekom valjda odgovaralo. Sramota………Ovo je sramota da građani ne mogu izabrati tko će im voditi selo jer nisu o tome obaviješteni…………Ni mi nismo znali ja bi dala glas svom susjedu Alenu…….Sramota, ljudi u selu Hrastovac nisu ni znali da su izbori čak ni oni koji su upisani u taj odbor – samo su neki od komentara ogorčenih građana koji poručuju da se zbog svega osjećaju kao građani drugog reda.

Pitanje koje se stoga ne može izbjeći je što su prije izbora radili Grad, dosadašnji članovi vijeća mjesnih odbora, ali i oni koji su se sami kandidirali na nedjeljnim izborima kada dio građana nije znao da se izbori, taj festival demokracije u kojem odlučuju građani uopće održavaju. Iz Grada su nam tek kratko poručili da su oni javnost obavijestili. No, da kampanje nije bilo, potvrdio nam je i Bašljan.

-Ništa to nije bilo, liste smo predavali u zadnji čas, a neki mjesni odbori nisu čak ni predali liste – kaže Bašljan koji razmišlja i da zbog načina na koji se sve odvilo odustane od vođenja mjesnog odbora.

Kako bilo, pobjednici izbora mogu slaviti. Građani se ljute, a novu priliku za izbore za mjesne odbore će imati za četiri godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!