Kako su komandosi iz Lučkog učili petero Bjelovarčana glumiti u novoj sezoni hit serije ‘Nestali’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ponedjeljak na HRT-u kreće druga sezona iznimno popularne prve hrvatske ratne serije ‘Nestali’ u kojoj glumi čak petero bjelovarskih glumaca. Goran Navojec, Bojan Navojec i Alan Katić nose glavne uloge, dok mlade nade hrvatskog glumišta Ivan Ožegović i Ognjen Milovanović imaju sporedne uloge.

Prva sezona serije je doživjela veliki uspjeh i hvalospjeve publike tako da su očekivanja od druge sezone iznimno velika. Serija se snimala na teškim terenima Velebita, no kako je zapravo bilo na setu i što očekuju od druge sezone za Klikni.hr otkrili su nam sami akteri serije.

Jedan od najpopularnijih hrvatskih glumaca Goran Navojec kaže da ima velika očekivanja i od druge sezone.

-Prije svega, drago mi je da mi Bjelovarčani igramo uloge u ovoj važnoj seriji i da nas je čak petero. Snimanje prve sezone mi je možda bilo i najnapornije u karijeri. Bilo je više od 35 stupnjeva svaki dan, težak teren na Velebitu, teške akcijske scene i snimanje po 12 sati dnevno. Ovoga puta je bilo malo lakše jer smo ranije krenuli, to jest u travnju tako da nije bilo pakleno vruće kao onda – rekao nam je Navojec i nastavio:

Pohvala branitelja

-Za prvu sezonu smo imali opsežne pripreme, ali i za ovu, tako da smo opet radili s dečkima iz ATJ Lučko koji su nas učili kako se kretati po terenu s puškama tako da to sve bude što uvjerljivije. U prvoj sezoni smo akcijske scene dobro odradili, a to znamo jer su nam se javljali branitelji koji su zaista bili na tim teškim terenima i rekli su nam da smo vjerodostojno to sve prenijeli na platno stoga vjerujem da će tako biti i s drugom sezonom. Ovoga puta smo imali drugačije dramaturške scene, priče glavnih aktera se malo raziđu, ali opet je sve to povezano. Uglavnom, ja se nadam da će druga sezona biti još atraktivnija gledateljima – zaključio je Goran.

Bojan Navojec, inače dramski prvak zagrebačkog HNK-a ističe da druga sezona prati više dramaturških rukavaca, ali da je opet sve kvalitetno složeno u jednu cjelinu.

-Snimanje prve sezone je bilo iznimno naporno, mislim da ništa u Hrvatskoj do sada nije bilo snimljeno na tako zahtjevnim lokacijama. Ovoga puta je bilo nešto fizički lakše, ali s druge strane set je bio puno veći i borili smo se s dobro poznatom koronom. Imali smo nekoliko uzbuna zbog moguće zaraze, pa se razmišljalo o odgodi, ali na kraju su ipak bile lažne uzbune. Nije bilo lako raditi u takvim uvjetima, no na kraju covid će proći i zaboravit će se, a ovaj materijal će vječno ostati– priča nam Bojan i nastavlja.

Uspjeh je snimiti ovakvu seriju

-U drugoj sezoni imamo tri priče koje se spajaju, pa opet razdvajaju. No, kao što rekoh mislim da je to sve dobro na kraju spojeno u jednu veliku priču. Mi Bjelovarčani se znamo u dušu tako da je atmosfera na setu bila odlična, a i s ostatkom ekipe imam već od prije odlična iskustva. Što se tiče očekivanja, ne bi ništa prognozirao. Za nas je veliki uspjeh što smo uspjeli ovakvu seriju snimiti, a sve ostalo prepuštam publici. Seriju još nisam pogledao, ali svakako budem u ponedjeljak s brojnim građanima Hrvatske – rekao nam je Bojan.

Bjelovarski glumac Alan Katić također je jedan od glavnih glumaca serije.

-Nisam očekivao nakon snimanja prve sezone da će serija imati takav uspjeh što znači da smo ljestvicu podignuli jako visoko i sada je s drugom sezonom postajala zamka da to sve ne uprskamo. Ja mislim da nismo, štoviše mislim da je i druga sezona fenomenalna – rekao nam je Katić i dodao.

-Mislim da su i u drugoj sezoni sve scene jako uvjerljivo napravljene. Opet su komandosi bili s nama i nadgledali naše scene brojnih borbi tako da sam uvjeren da tu nismo ništa zeznuli. Što se tiče snimanja, subjektivno, ova sezona je bila nešto lakša za snimanje. Iako je teren i dalje bio strašno zahtjevan, penjanje po Velebitu i slično, no nije bilo toliko nepoznanica kao u prvoj sezoni i već imamo neko iskustvo. U drugoj sezoni smo još razvili likove i njihove karaktere, scene borbe su opet bile majstorski napravljene tako mislim da će publika u ponedjeljak biti zadovoljna. Što se tiče nas Bjelovarčana, pa fascinantno je da se na setu jedne od najgledanijih serija u Hrvatskoj nalazi pet glumaca iz Bjelovara, što reći nego naš grad je grad glumaca – zaključio je Katić .

Kako je na setu serije ‘Nestali’ bilo našim mladim bjelovarskim glumcima Ivanu Ožegoviću i Ognjenu Milovanoviću pročitajte sutra na našem portalu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!