Mlada bjelovarska studentica osmislila i izradila bookmarkere za najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Luna Fofonjka je mlada bjelovarska studentica koja studira na trećoj godini dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i već je stupila u suradnju s najpoznatijim hrvatskim putopiscem Davorom Rostuharom koji ju je pozvao da surađuju te ju i javno pohvalio za svoj rad.

Rostuhar je u svojoj karijeri do sada objavio osam knjiga i dva dokumentarna filma, a posljednja knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ koju je napisao u suradnji sa suprugom Anđelom je najprodavanija knjiga prošle godine u Hrvatskoj.

I upravo u vezi te knjige je Rostuhar angažirao mladu i perspektivnu bjelovarsku studenticu s ciljem da im osmisli vizuale za bookmarkere.

Javna pohvala

-Serijal bookmarka s mudrim i fora izjavama o ljubavi koje su rekli neki od naših protagonista sa svih strana svijeta – osmislila je i izradila mlada studentica dizajna Luna Fofonjka koja je naša nova snaga i suradnica!
Super nam je draga priča s kojom nam je Luna uletila prošle godine, na jednom od prvih javnih predstavljanja knjige „Ljubav oko svijeta“. Rekla nam je da se prvi put susrela s time što radimo kad sam držao predavanje „Hrvatska iz zraka“ u njenoj školi u Bjelovaru na početku njenog srednjoškolskog obrazovanja. Tada je počela pratiti što radimo, pratila je cijelu ekspediciju na Južni pol, pa nije propustila ni predavanje „Polarni san“ koje sam nakon toga održao u Bjelovaru. Kaže da je to predavanje djelovalo vrlo motivacijski na nju i da ju je potaklo da se odluči slijediti svoje srce i upisati Studij dizajna – napisao je, između ostalog, Davor Rostuhar na svojoj službenoj facebook stranici.

Razgovarali smo s bjelovarskom studenticom Lunom koja je oduševljena suradnjom s Rostuharom.

-Naše upoznavanje je bilo vrlo spontano i simpatično. Naime, ja od srednje škole pratim rad Davora Rostuhara i svi njegovi projekti, a posebno ‘Polarni san’ kada je hodao do Južnog pola su me inspirirali. Jedne večeri u Zagrebu, Rostuhar je imao književnu večer u popularnoj ‘Booksi’ i ja sam samo došla da mi potpiše knjigu ‘Ljubav oko svijeta’ koja me oduševila – priča nam Luna i nastavlja.

-Kada mi je potpisivao knjigu pitao me s čim se bavim, rekla sam mu da studiram dizajn, da me njegov podvig hodanja do Južnog pola inspirirao da budem ustrajna i odlučna u nakani da napravim ono što želim te da upravo na vježbama na faksu imam zadatak da napravim njegovu stranicu. Njemu je to bilo drago čuti, tražio me broj mobitela i rekao da će me on i njegova supruga možda trebati zbog suradnje. Nisam mogla vjerovati da to čujem i bila sam oduševljena. I zaista, vrlo brzo mi se Davor javio da im pomognem osmisliti vizual za njihov kombi s kojim su planirali putovati Hrvatskom i Europom da predstavljaju svoju super uspješnu knjigu – kaže nam Luna. Dodaje da je tu suradnju napravila s velikim zadovoljstvom, no da tome nije bio kraj.

Najprodavanija knjiga u Hrvatskoj

-Nakon nekog vremena Davor me opet nazvao i predložio da radim vizuale za bookmarkere njihove knjige ‘Ljubav oko svijeta’. Bila sam iznimno počašćena jer radi se o najprodavanijoj knjizi u Hrvatskoj. Osmislila sam dosta vizuala i na kraju su Davor i Anđela izabrali onih osam koji su im se najviše svidjeli. Inače, osim na hrvatskom, napravili smo bookmarkere i na engleskom tako da će se oni nalaziti i izvan granica naše zemlje – priča nam bjelovarska studentica Luna.

-Bračni par Rostuhar me zaista oduševio, na poseban način odabiru teme i onda jako duboko ulaze u sve to što čitatelji i gledatelji na kraju prepoznaju. U njihovom KEK-u se osmišljavaju i izvode predivni projekti i ponosna sam što sam bila djelić jednog takvog projekta, a što se tiče budućnosti vidjet ćemo, Davor mi je rekao –još nismo gotovo – kroz smješak nam je rekla Luna Fofonjka.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!