Ivan i Ognjen krenuli su iz Bjelovarskog kazališta, a sada zajedno glume u hit seriji ‘Nestali’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U ponedjeljak na HRT-u kreće emitiranje druge sezone hit serije ‘Nestali’ koja je s prvom sezonom stekla veliku popularnost i pozornost publike diljem Hrvatske stoga se s nestrpljenjem očekuje druga sezona.

A upravo u drugoj sezoni čak petero Bjelovarčana ima ulogu, o čemu smo već pisali, a jedni od njih su i mladi, talentirani bjelovarski glumci Ivan Ožegović i Ognjen Milovanović.

Ivan i Ognjen su prve glumačke korake napravili u Bjelovarskom kazalištu, da bi nakon toga upisali i završili Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Ovi mladi glumci već imaju uspjeha na kazališnim daskama, zajedno su glumili u seriji ‘Crno-bijeli svijet’, a sada ih je svijet filma spojio da zajedno glume u jednoj od najgledanijih hrvatskih serija ‘Nestali’.

-Imao sam dva dana snimanja u ‘Nestalima’. Moram priznat da je to super kad dobiješ ulogu “preko veze”. Ali to je zato jer sam s redateljem Milićem već surađivao na ‘Broju 55’, ‘Mrtvim ribama’ i ‘Počivali u miru’.
Tako da čim me nazove za ulogu ja samo pitam iz kojeg oružja pucam i kako poginem, drugo su sitnice – kaže nam Ožegović.

Dodaje da nije imao scenu s Bjelovarčanima, ali da je fenomenalno što ih je čak petero bilo na setu i da su se svi super slagali.

-Ja ne vjerujem u onu rečenicu da nema velikih i malih uloga jer kada sam odradio ta svoja dva dana izrazito zeznutog snimanja, otišao sam nazad doma odmarati, a ovi koji su dalje snimali vidjelo se da su jako disciplinirani i da već u 21h idu na spavanje kako bi bili spremni za iduće zahtjevne dane snimanja – rekao nam je Ožegović i dodao.

-Kad sam opet bio pozvan za ulogu vojnika, sad više nikome nije čudno, a ispočetka su se ljudi čudili jer sam štrkljav i nespretan. Ali su skužili da sam takav idealan za uloge vojnika jer ne mogu svi bit heroji – netko mora bit i lošiji vojnik. E, za to sam idealan i to je razlog zašto me zovu. Inače, prva sezona mi je bila jako jako dobro snimljena i režirana. Pogotovo s obzirom na budžet. Premalo se govori koliki su genijalci redatelj Kristijan Milić i direktor fotografije Mirko Pivčević. Njih dvoje bi doslovno od govna napravili pitu. Savršeno surađuju i nadopunjuju se. Jedina mana je što kod nas nema mogućnosti većih budžeta jer da su u Americi producenti bi se otimali za njih. A ovako imam osjećaj da se u Hrvatskoj nedovoljno ističe njihova genijalnost – istaknuo je Ožegović.

 

Bjelovarčanin Ognjen Milovanović velika je nada hrvatskog glumišta što, između ostalog, potvrđuje činjenica da je dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina. Ognjen je bio najmlađi član bjelovarskih glumaca na setu ‘Nestalih’

-Ja sam snimao samo jedan dan, ali bilo je super. Uspio sam se upoznati s ekipom te sam primjetio da se snimanje odvija vrlo brzo i efikasno. Snimali smo u okolici Zadra po noći i ogromna je bura puhala. Moja scena je bila vrlo brzo spremna i gotova. S redateljem Milićem sam se odmah skužio te nije bilo nikakvih problema. Joško Lokas mi je promijenio neke riječi zbog jezičnih barijera budući da igram stražar JNA vojske i sve je super prošlo i vjerujem da će druga sezona biti vrhunska – rekao nam je Milovanović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!