Marušić i Marija Jungić s ministricom o financiranju turističkih projekata županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je na ugodnom razgovoru kod ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac boravilo izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u kojem su bili župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić.

Kako je Marušić objavio na svom Facebook profilu, razgovarali su o unapređenju turističke ponude te sportske infrastrukture naše županije kroz dostupne fondove i NPOO.

Naime, u Fondu za udružene turističke zajednice prikupljeno je više od 12 milijuna kuna pa je na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice usvojena Odluka o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice. Koliko će novca završiti u BBŽ?

Ministarstvo turizma i sporta u školskoj i akademskoj godini 2021./2022., temeljem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2021., sufinancira stipendije novih 306 učenika i studenta koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma. I to je prilika za stanovnike županije da se uključe u taj program.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac mogla je izvijestiti goste i o zaključcima sjednice Savjeta za oporavak i razvoj turizma na kojoj se raspravljalo o strateškom usmjerenju hrvatskog turizma za nadolazeće razdoblje te o pripremnim aktivnostima za turističku 2022. godinu. Kao što je poznato, turizam je jedna od strateških grana u kojoj BBŽ vidi veliku priliku za razvitak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!