Koji je lokal s najduljom tradicijom u Bjelovaru – restoran Bjelovar ili ‘birtija’ Zagreb

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Koji je najstariji ugostiteljski objekt u Bjelovaru koji neprekidno radi i otvoren je i dan danas? Je li to caffe bar Zagreb ili restoran-picerija Bjelovar?

U razgovoru s gradskim kroničarima nema sloge, jedni tvrde da je to Zagreb, dok drugi pokazuju na Bjelovar.

Restoran Bjelovar nedavno je postavio nove reklamne table na kojima je istaknuta godina njegova otvorenja, a to je davna 1964. Dakle, punih 58 godina gosti posjećuju taj, jedan od najboljih bjelovarskih restorana.

Raznovrsna ponuda koja se svakodnevno mijenja ovisno o odabranim sezonskim namirnicama, te jela koja nudimo savršen su izbor koji može zadovoljiti svačiji ukus. ‘Bjelovar’ je oduvijek bio mjesto susreta poslovnih ljudi, ali i brojnih obitelji, te turista željnih autohtonih okusa hrvatskih specijaliteta koji se uz uslugu našeg osoblja osjećaju ugodno i uvijek se rado vraćaju”, stoji na njihovoj web stranici.

Caffe bar Zagreb ili kako ga od milja zovu “birtija”, slične je starosti. Mnogi će se Bjelovarčani zakleti da je upravo to najstariji ugostiteljski objekt koji neprekidno radi. Istina, bio je kratko vrijeme zatvoren zbog više sile – korone. Stariji se sjećaju da je isprva bio otvoren na katu, a danas je u “podzemlju”, na kraju stepenica koju su brojnim posjetiteljima nepremostiva prepreka, uglavnom na odlasku iz lokala.

Njegovi štovatelji ga ovako opisuju: “Mjesto za prave muškarce sa velikim mudima… nije za curice i šminkere” ili pak “Legendarno, kultno mjesto Bjelovarske punk rock generacije i dalje dosljedno toj sceni”.

Pa tko je onda stariji?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!