Igor Brajdić: Zaustavljeno rušenje drvoreda dok se ne uredi ulica i napravi novi zeleni pojas

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog aglomeracije u centru grada, u Ulici dr. Ante Starčevića, srušen je zdravi grabov drvored star 30-ak godina što je uznemirilo brojne građane Bjelovara o čemu smo jutros pisali.

Zbog žestoke reakcije građana, oglasio se zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji je jutros sazvao hitan sastanak.

-Sastanak je bio konstruktivan i pronašli smo rješenje. Radit će se sukcesivno i nećemo dozvoliti daljnje rušenje dok se ne obnovi zeleni pojas i ne uredi ulica dr. Ante Starčevića do križanja sa Haulikovom ulicom, dakle prvih 100 metara. Dakle, posaditi će se nova stabla i napraviti zeleni pojas te urediti ulica te to očekujem da se dogodi u iduća dva mjeseca. Tek nakon toga nastaviti će se radovi dalje u ostatku ulice na isti način – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Brajdić i dodaje.

-Ovdje se mijenjaju od plinskih instalacija do vodovoda i kanalizacije. Projektant tvrdi da ne preporuča izmještanje trase jer se ljudi zbog visine pada neće moći priključiti na novu kanalizaciju. Postojeće drvo sa svojim korijenjem u potpunosti je uništilo stare betonske cijevi kanalizacije te sada isti curi na sve strane pod zemljom. Postavljanjem nove kanalizacije i plastičnih cijevi te novim drvoredom sa manjim korijenjem postići će se veća efikasnost. Zaključak sastanka koji sam vodio jest da nema nastavka rušenja drvoreda i radova dok se ne uredi ulica dio po dio i napravi zeleni pojas sa novim drvoredom koji neće biti tek sadnica već drvo od dva metra, kuglasti bagrem kojega je predložila šumarska struka – naglasio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!