J. Radojčić ne skriva oduševljenje! ‘Odahnuli smo od kada je BBŽ postala vlasnik doma’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Oduševljeni smo, svi smo odahnuli” – tim riječima ravnateljica bjelovarskom Doma za starije Jasmina Radojčić komentirala je još svježu vijest da je BBŽ postala vlasnik doma. Podsjetimo, prije nekoliko dana župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar potpisali su ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Domu za starije osobe Bjelovar. Županija je tako, kao osnivač doma, konačno postala i vlasnik same zgrade i zemljišta čija vrijednost doseže iznos od 54 milijuna 340 tisuća kuna.

– Svi smo zadovoljni, i korisnici i djelatnici. Konačno se riješila situacija u kojoj se nalazi većina domova u Hrvatskoj, odnosno u vlasništvu su HZMO-a. Ispalo je sve na najbolji mogući način – kaže ravnateljica.

Veliki plus Domu za starije su i procedure oko prijavljenih projekata. Sada će, smatra Radojčić, sve biti pojednostavljeno.

– Kada se ubuduće budemo prijavljivali na projekte EU ili neke druge, suglasnost nam ne treba od HZMO-a nego imamo vlasnika koji će nam dati zeleno svjetlo, naravno kada to bude bilo moguće ili na korist naše ustanove – dodaje.

U tom smjeru se već razmišlja.

– Kako je župan i najavio, razmišlja se o proširivanju kapaciteta ili neki dnevni, poludnevni boravak. Sve ćemo vidjeti tijekom idućih tjedana i mjeseci. Čestitamo županu i Županiji što je uspjela – zaključuje Radojčić.

Proširivanje kapaciteta možda je najbolji korak vezan uz Dom za starije prema kojem gleda BBŽ jer svoje mjesto u domu čeka više od dvije tisuće osoba. Poklon od 54.3 milijuna kuna Županija je dobila pa ga sada pažljivo može početi i raspakiravati. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!