Najveća bjelovarska manifestacija ove će godine trajati dan duže, a na njoj će se predstaviti i mladi umjetnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Terezijana 2022. će se ove godine održavati tijekom četiri, umjesto uobičajena tri dana. Otkrila nam je to direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, Ana Kelek te navela razlog zbog kojeg je “pala” takva odluka.

– Ove godine odlučili smo produžiti Terezijanu za jedan dan zato što nam 16. lipanj, četvrtak pada kao neradni dan. To bi ujedno bio i prvi dan Terezijane koja će standardno završiti u nedjelju. U budućnosti ne planiramo Terezijanu produživati na deset dana ili više vikenda, mislim da je ovo dobar koncept, ali trebamo ove godine iskoristiti taj jedan dodatni dan – istaknula je.

Vjeruje kako puno građana neće otići iz grada na produženi vikend, ali i da će neki doći provesti svoj produženi vikend u Bjelovar i uživati u nadaleko poznatoj manifestaciji. Koncerti još nisu dogovoreni, no intenzivno se radi na programu, napominje Kelek. Ipak, otkriva da će Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar vrlo skoro objaviti poziv mladim umjetnicima.

– Svi mladi umjetnici se mogu javiti i sudjelovati na Terezijani, predstaviti se pred publikom. Inače u tri dana manifestaciju obično posjeti više od 50 tisuća ljudi, a ove godine vjerujemo da će taj broj biti i veći – kaže te za kraj poziva sve mlade neafirmirane kreativce da se prijave i predstave brojnoj publici svoja znanja i vještine, bez obzira radi li se o glazbenoj umjetnosti, slikarstvu ili nečem drugom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!