Vanda Cegledi: Priznajem, radila sam gradonačelniku Lneničeku iza leđa!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Na snagu je stupilo peto godišnje doba ,doba karnevala, ali i ove godine vrlo tiho, bez velike pompe, bez rapsodije boja, veselja i smijeha kako smo to naviknuli u neka stara vremena. Novo normalno to ne dozvoljava. A maškare su uvijek donosile pozitivnu energiju. Iako su gotovo otimali ključeve grada, iako su pravile silnu gužvu i galamu po ulicama, taj šušur nikada nikome nije smetao. Gotovo opipljiva radost i veselje teško da je ikoga zaobišla. Baš kao i sočne, pomalo masne krafne-pokladnice stvarni okus tog vremena. Zbog epidemioloških mjera i nesigurnosti vremena u kojem živimo teško je išta planirati jer situacija s kovid virusom se mijenja iz dana u dan.

-Istina, sigurnost građana nam je na prvom mjestu. Zato smo otkazali tradicionalnu Fašničku povorku u kojoj su inače sudjelovali svi, od vrtićanaca, školaraca do udruga. Povorka nikako ne dolazi u obzir. Pogotovo ne zbog djece. Tu su mjere jasne i moramo biti oprezni. Na žalost ne smijemo niti dijeliti krafne. Međutim, nismo se posve odrekli karnevala – objašnjava zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi.

Cegledi je u karnevalskom tonu nastavila:

-Ja zapravo niti ne smijem ovako na glas reći što se sve sprema. Zapravo radim iza leđa gradonačelniku, jer on to nikako ne smije saznati. Maškare se spremaju oduzeti ključeve grada i napraviti dar-mar, a u skladu sa svojim karakteristikama – kaže zamjenica Cegledi.

Tako smo u posve ilegalnom druženju saznali i slijedeće: da, bit će cirkus u centru Grada Daruvara u subotu, 26. veljače. Bit će zanimljivo i drugačije u svakom slučaju. Nastupit će Amatersko kazalište, Mažoretkinje DA-ME kao i mađioničar. Međutim, to nije sve jer se tako zvani cirkus nastavlja i u utorak 01.03.

– Na pokladni utorak, kao i obično, održat će se koncert Glazbene škole B. Bjelinski. Koncert će biti u centru, na otvorenom, a potom slijedi spaljivanje Zloćka – kaže naša sugovornica.

Ujedno, bila je ovo i prilika za najavu još jednog koncerta koji slijedi, a to je koncert Ususret proljeću.

-To je projekt na kojemu se radi od 2015. a u suradnji s osnovnim školama. Učenici pišu pjesme, polaznici glazbene škole ih uglazbljuju. Ove godine će to biti retrospektivni koncert, bez novih skladbi – pojašnjava Cegledi koja godinama usklađuje obaveze kao zamjenica gradonačelnika i kao ravnateljica Glazbene škole. (V.B)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!