Sjest ćemo za stol s odvjetnicima, ne izbjegavamo ni sastanak ni isplatu radnika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz niz tekućih problema s kojima se uslijed pandemije bori većina zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, u Općoj bolnici Bjelovar ovih se dana upalio još jedan alarm. Pokrenula ga je najava sindikata o mogućoj blokadi, ionako opterećenog bolničkog računa, i to zbog neisplate iznosa temeljem pravomoćnih presuda radnicima zbog obračuna plaća temeljem krive osnovice. Sindikalisti tvrde kako njihov odvjetnički tim već desetak dana bezuspješno s bolničkom upravom pokušavaju dogovoriti sastanak na tu temu.

V.d. ravnateljice bolnice Sanela Grbaš-Bratković kaže kako nema razloga za paniku te kako će do sastanka doći.

-U nekoliko navrata smo s odvjetnicima pokušali dogovoriti sastanak, no nismo uspjeli naći termin koji bi odgovarao i nama i njima. Nema govora o tome da bi bilo tko izbjegavao sastanak ili isplatu iznosa na koje radnici imaju pravu. Uostalom, dio potraživanja radnicima već je isplaćen – kaže Grbaš-Bratković.

V.d. ravnateljica ističe kako je i bolnici u interesu da do spomenutog sastanka dođe kako bi se, među ostalim, vidjelo postoji li mogućnost nagodbe za procese koji su u tijeku, kako bi bolnica izbjegla plaćanje nepotrebnih sudskih troškova i kamata. Upravo na taj način spomenuti problem riješile su mnoge druge zdravstvene ustanove u Hrvatskoj. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je ‘zapelo’ jer bivša bolnička uprava i županijska vlast nisu željele sjesti za isti stol s radnicima već su se upustili u nepotrebne i skupe sudske sporove.

-Ne znam zbog čega se tada postupilo tako, no pretpostavljam da bolnica tada nije imala novca za nagodbe – nagađa aktualna v.d. ravnateljice.

Da stvar bude gora, osim bolnice, u istoj situaciji su se našli i zaposlenici i nova rukovodstva ostalih županijskih zdravstvenih ustanova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!