Stigao najvažniji dokument vrijedan 12 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za projekt Terme Bjelovar stigao je najvažniji dokument, onaj građevinske dozvole s kojom je zaokružena priprema projekta vrijednog 250 milijuna kuna.

-Terme Bjelovar su najveći projekt u povijesti Bjelovara, veći i od aglomeracije. Terme će podignuti standard, bit će više aktivnosti za mlade, starije, turizam će se pokrenuti. Projektirali smo ga jako dugo, sjećam se da su prve pripreme s pokojnim pročelnikom počele još prije pet godina i evo ga, stigli smo do građevinske dozvole – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak i nastavio.

-S ovom građevinskom dozvolom mi smo jako daleko od konkurencije, ako ona uopće i postoji. Za projektiranje smo potrošili 5 milijuna kuna, za zemljište 2.2 milijuna pa bušotina, kada se sve zbroji ova građevinska dozvola nas je koštala 12 milijuna kuna koju smo već otplatili i sada je zaista sve spremno – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodao.

Grad je spreman podignuti 100 milijuna kuna kredita

-Sada slijedi natječaj za Nacionalni plan otpornosti i oporavka. Rekli su nam u ministarstvu da bi natječaj mogao biti u šestom mjesecu. Ja sam ga najavio još prošle godine u šestom pa u devetom pa u dvanaestom jer su mi tako govorili u ministarstvu, ali sada i njih u ministarstvu požuruje vrijeme objave i natječaj zaista uskoro mora van jer svi novci iz NPOO-a moraju biti potrošeni do 2026. godine – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Dodaje da se još uvijek ne zna omjer financiranja.

-Ako bude 60 i više posto sufinanciranja mi smo spremni ići u taj projekt. Uglavnom, Grad je spreman dignuti kredit od 100 milijuna kuna ako će biti potrebno, no to je daleko najgori scenarij. Mi imamo vrhunski pripremljen projekt, sve je spremno i bilo bi zaista čudno da ne dobijemo veći postotak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!