Temelj bjelovarskog turizma su bauštelci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Direktor turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak izjavio je da sve turističke zajednice u županiji bilježe porast izuzev Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar koja bilježi značajan pad (članak možete pročitati ovdje)

Direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek poslala je priopćenje u kojem navodi.

-Prilikom predstavljanja javnog poziva za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima u 2022. godini na upit novinarke o turističkim rezultatima u 2020. i 2021. godini direktor Marcel Medak referirao se na podatke iz prva dva mjeseca u 2022. gdje je uz pohvalu rezultata TZ Daruvar – Papuk, ukazao i kako citiramo „Sve turističke zajednice bilježe značajan porast, izuzev Turističke zajednice područja Bilogora-Bjelovar, gdje je došlo do značajnog pada. Ja ću razgovarati s direktoricom u čemu je razlog tog pada jer je on stvarno izražen. Stvarno ne znam točno taj razlog, zašto je to tako“.

Uistinu je pohvalno da direktor županijske turističke zajednice izražava toliku zabrinutost o lošim turističkim rezultatima te sam očekivala kako će me odmah nakon konferencije za novinare pozvati da vidimo i utvrdimo činjenice te možebitnu odgovornost, No do poziva još uvijek nije došlo – navela je Kelek i dodaje.

-Kako bismo dobili cjelovitu sliku o broju turista, njihovim dolascima i noćenjima na području Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u obzir moramo uzeti kako većinu naših gostiju čine građevinski radnici koji su ipak vezani uz samu sezonu radova, a ona zasigurno nije u zimskim mjesecima, razlika je jedino bila prošle godine kad su u tijeku bili završni radovi na novom krilu Opće bolnice Bjelovar.

Za povećanje broja dolazaka nužne su marketinške aktivnosti koje se po preporuci Ministarstva turizma i sporta moraju provoditi u suradnji i uz suglasnost regionalne turističke zajednice, u ovom slučaju TZ BBŽ. Upravo smo zato i zatražili suglasnost koju smo i dobili kako bismo započeli snažnu marketinšku aktivnost na onim tržištima iz kojih generiramo najviše dolazaka i noćenja te vjerujemo kako će rezultati biti vrlo brzo vidljivi. Unatoč tome što smo mi tražili zasebnu suglasnost za svoje marketinške aktivnosti, Zakonom je predviđeno da većim dijelom organizaciju i provedbu oglašavanja provodi županijska TZ. Sigurni smo kako ćemo u njoj imati snažnu potporu jer sad nakon uočenog problema u broju dolazaka i noćenja, vjerujemo kako su već osmišljeni načini oglašavanja i promocije područja TZ Bilogora-Bjelovar – rekla je Kelek i nastavlja.

-Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i svih 9 općina koje njezin rad pokriva aktivno radi na podizanju kvalitete turističkog proizvoda te otvaranju smještajnih kapaciteta i razvoju cjelogodišnjeg turizma. Za to je ove godine izdvojeno 975.000,00 kuna za potpore u turizmu i 100.000,00 kuna potpora lokalnim događanjima. Sve ove aktivnosti bit će vidljive već od proljetnih mjeseci i sigurni smo kako će otvorenjem više od stotinu novih visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta na području naše turističke zajednice biti povećan broj dolazaka i noćenja, a pri tome mislimo baš na turiste, a ne na sezonske radnike ili osobe koje borave na nekom području radi liječenja zdravstvenih tegoba.

Za razvoj turizma, pogotovo onog kontinentalnog, važna je suradnja svih dionika, ali i turističkih zajednica, a ne prozivke i spletkarenja. Tim više je to važnije nakon dvije godine pandemije i neizvjesnosti zbog trenutne situacije – zaključila je Kelek


PODIJELI S PRIJATELJIMA!