U Jelačićevoj ulici sadi se 50 stabala. Gdje još u Bjelovaru nedostaje drvoreda?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar će u samo nekoliko dana posaditi gotovo 100 stabala u nekoliko ulica s čim se nastavlja zelena strategija grada.

-Grad Bjelovar svake godine duplo više drveća posadi nego što posiječe. Rušimo samo ona stabla od kojih prijeti opasnost ili ako je drvo bolesno i jako staro. Provodimo zelenu strategiju grada, ali moram reći da to provode stručnjaci. Ja nisam stručnjak za to, ali znam da tražim da grad bude zelen, čist, miran i siguran. To je smjer u kojem idemo i ono što zapravo Bjelovar je – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te se dotaknuo rušenja stabala u Ulici dr. Ante Starčevića o čemu smo prvi pisali.

-To je zbog projekta aglomeracije kojeg nisam ja projektirao. Projektant je taj koji je projektirao trasu tako da se morao srušiti onaj drvored. Zašto se to moralo napraviti, zato jer se inače ljudi ne bi mogli priključiti na kanalizaciju. To se sve planiralo prije nego što smo mi došli u Gradsku upravu. No, nema više rušenja u toj ulici dok se ne završi prvi dio ulice. Inzistiram da svako drvo koje se sruši mora imati svoje zamjensko drvo. Inače, mi sada sadimo i drveća tamo gdje prije nikada nisu bila ni posađena – naglasio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Natalija Vuković ispred Cvjetnog ateljea ‘Marina’ izjavila je da se trenutno sadi drvored u Ulici Josipa Jelačića i na Trgu Hrvatskog Sokola.

-U Jelačićevoj ulici sadimo kuglasti bagrem i to 50 komada kao i u ulici Svetog Antuna gdje smo kompletni drvored obnovili koji je bio uklonjen. Sada slijedi Ivanovčanska ulica – rekla je Vuković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!