Marušić: Važno je da u izradi prostornog plana sudjeluju svi gradovi i općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završen je još jedan kolegij župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije. Razgovaralo se o šestoj izmjeni i dopuni Prostornog plana BBŽ te su sklopljeni ugovora o darovanju komunalnih vodnih građevina BBŽ – magistralni vodovod BBŽ.

– Što se tiče Prostornog plana, mijenjamo praksu te želimo zajedno u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima čuti njihove prijedloge. Nakon toga slijedi izgradnja Studije zaštite okoliša i javno savjetovanje, ako sve to dobro prođe, krajem godine bismo svakako donijeli novi Prostorni plan BBŽ. Vrlo nam je važna suradnja s načelnicima i gradonačelnicima kako se ne bi dogodila situacija da se zbog nepoštivanja njihovih potreba ne provede projekt na području njihovih općina i gradova – navodi župan Marko Marušić.

Konačnu odluku na kraju će donijeti Ministarstvo gospodarstva.

– Želimo napraviti kvalitetan Prostorni plan koji će omogućiti razvoj svih općina i gradova na području županije – dodaje župan.

Zakonom o vodnim uslugama i odredbom o uslužnim područjima propisano je da se kompletna imovina u vlasništvu BBŽ prenese na novog isporučitelja – Vodnim uslugama Bjelovar.

– Mi smo odradili proceduru da imovinu vrijednu nešto više od 58 milijuna kuna darujemo svim jedinicama lokalne samouprave. Onda bi oni s tom imovinom participirali Vodnim uslugama Bjelovar – zaključuje Marušić.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!