Hrebak otkrio: U planu nam je još jedna bušotina, i to blizu samog centra Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je Grad Bjelovar dobio veliki dio sufinanciranja za geotermalnu bušotinu u Korenovu o čemu smo jučer pisali, gradonačelnik Hrebak ekskluzivno je najavio ispitivanje još jedne moguće potencijalne bušotine i to kraj bjelovarskog nogometnog stadiona.

-Počet ćemo ispitivati s kolegama s Geotehničkog fakulteta još jednu moguću bušotinu, to je ona kraj gradskog stadiona. Tamo imamo zemlje i odlična je lokacija. Naime, kada pogledate tamo imamo ogromne konzumente poput srednjoškolskog centra, dvije dvorane, IV. osnovnu školu, Naselje kralja Zvonimira i Naselje Petra Krešimira. To je ogroman broj konzumenata na području samo jednog kilometra – rekao je gradonačelnik Hrebak i dodaje.

-To je dugoročna priča koja bi mogla ispasti savršeni projekt za taj dio grada to jest mogli bi s tom bušotinom grijati sve što sam naveo. Potencijala ima, vidjet ćemo. To će sve raditi tvrtka ‘Terme Bjelovar. Naime, mnogi građani misle da je tvrtka ‘Terme Bjelovar’ samo za toplice. To nije točno, toplice će biti jedan segment. Tvrtka će se baviti istraživanjem geotermalnog potencijala cijeloga grada. Vjerujem da će ta tvrtka jednog dana imati reputaciju kakvu je jednom imala tvrtka Elektrometal – istaknuo je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!