Zašto ukidate čazmansku vodoprivredu? Da bi voda građanima poskupjela 40 posto?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji većina građana ne želi da se vodoopskrba okrupnjava. Nusprodukt navedenom je povećanje cijene vode i do 40 posto, kaže direktor čazmanskih Komunalija Ivan Beljan.

Dodaje da manji gradovi kao Daruvar, Garešnica, Čazma i Grubišno Polje gube svoju samostalnost i utjecaj na standard svojih građana. Bjelovar dobiva veliko područje, koje mu može biti samo teret i dodatni trošak.

Beljan moli Ministarstvo i ministra Tomislava Ćorića odgodu primjene ove uredbe i zakona jer je distributerima i dalje interes da maksimalno povlačimo novac iz EU-a i države za potrebe vodoopskrbe i odvodnje.

Opisujući svoju tvrtku, Beljanu “stvarno ništa nije jasno” jer imamo najmanji gubitak vode,  najmanju cijenu vode u okruženju, odličnu kvalitetu domaće vode i upravu decentraliziranu u gradu Čazmi

“Rekli su nam da nas gase u srpnju ove godine i ujedinjuju s velikim distributerom, gdje cijena vode raste spomenutih 40 posto. Gase nas, jer misle da će veliki distributer više povlačiti novca iz EU-a. Danas su male Komunalije vodovod Čazma povukle iz EU-a preko NPOO-a najviše od svih distributera RH 15.907.770,77 kn”, kaže Beljan.

Citirao je i pjesnika Štefa iz škole: “Pa ak je tak, ak se to navek znalo, zakaj, mama, veliju da je Zagorje malo.” Odnosno da nas treba ugasiti…

Beljan opetovano još jednom apelira na Ministarstvo gospodarstva da odgode zakon i uredbu koja je “zasigurno štetna za ovako malu, dobru, uhodanu ekipu”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!