Hrvoje Ojvan je ubio Đurđu Posavac jureći 106 kilometara na sat, s preko 3 promila alkohola u krvi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) Hrvoja Ojvana koji je u siječnju ove godine na cesi u Narti automobilom usmrtio medicinsku sestru Đurđu Posavac. K tome, teško je ozlijedio njezino unuče koje je s njom bilo u automobilu u trenutku dok je na njih svojim vozilom, brzinom od 106 kilometara na sat, naletio pijani Ojvan. Protiv Bjelovarčanina je podignuta optužnica za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, opisanog u članku 227. stavku 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

-Okrivljenog 31-godišnjaka se tereti da je 6. siječnja 2022. oko 9:25 sati, između mjesta Blatnica i Narta, upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Touareg, državnom cestom D-43 iz smjera Čazme prema Bjelovaru, protivno odredbi članka 199. stavka 2., članka 46. stavka 1., članka 47. stavka 1. i 2. i članka 51. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tereti ga se da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (najmanje 3,11 g/kg) zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu te brzinom od 106 km/h, iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, svjestan kako u takvom stanju i takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u cestovnom prometu i pristajući na to. Tereti ga se da je u nastavku vožnje, uslijed alkoholiziranosti i prevelike brzine, prolaskom po mokrom asfaltnom kolniku kroz desni zavoj, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevi kolnički trak te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Peugeot 206 kojim je pravilno, dolazeći mu u susret, upravljala oštećenica prevozeći putnika (dijete). Od siline udarca i uslijed zadobivenih ozljeda oštećenica je preminula na mjestu nesreće, dok je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede – stoji u službenom priopćenju ŽDO-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru predložilo je da se nad okrivljenikom produlji istražni zatvor zbog opasnosti da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo, što je optužno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo i produljilo istražni zatvor nad okrivljenikom.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!