Umjesto da ukinemo preko 150 nepotrebnih direktora, država traži da zaposlimo nove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ustavni sud je prije dva tjedna zaustavio štetnu reformu okrupnjavanja vodoopskrbnih poduzeća, a time i povećanja cijene vode. Sada kada je to zaustavljeno, treba provesti daljnje korake. Nepotrebno je imati posebno poduzeće za vodoopskrbu. Potrebno je to u što skorijem vremenu vratiti u komunalna poduzeća. Time bi smanjili u državi preko 150 direktora, isto toliko nadzornih odbora itd., piše Ivan Beljan (DHSS), inače direktor čazmanskih komunalija.

Ako državi treba puno novih fiktivnih poduzeća i javnih direktora onda ih možemo osnovati i za:

– odvoz komunalnog otpada

– dimnjačarstvo

– pogrebne usluge i groblja

– građevinarstvo

– upravitelja zgrada

– uređenje zelenih površina itd.

“U Čazmi trenutačno ja obavljam dvije funkcije: direktor sam Komunalija d.o.o. i Komunalije Vodovod d.o.o. Čazma. Za funkciju direktora Komunalije Vodovod d.o.o. ne primam nikakve naknade od osnutka 2014. Najnovije informacije iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa je da ne mogu više to besplatno raditi, nego moramo imati drugog direktora”, piše Beljan.

Davne 2013., kada je država naredila odvajanje vodoopskrbe iz komunalnih poduzeća, zamjenik ministra gosp. Kurečić (SDP) na niz naših primjedbi nije imao što više reći, nego je pred skupom od 200 ljudi izjavio:

„Nije bitno da li je ovaj zakon dobar ili loš, bitno da u mom mandatu ja nešto provedem“.

Nadam se u budućnosti da se više nećemo zaletavati u nepotrebne reforme i tako štetiti društvu i lutati kao „guske u magli“.

Naravno, ukinimo 150 nepotrebnih direktora koji direktno utječu na povećane troškove, a time i na krajnju cijenu vode., zaključuje Ivan Beljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!