Podravka zainteresirana za suradnju sa županijskim OPG-ovima, no hoće li doći do dogovora?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zamjenica župana Marija Jungić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić na imanju OPG Horvat u bjelovarskom naselju ‘Hrgovljani’ održali su radni sastanak s proizvođačima voća i povrća s područja BBŽ te su  istaknuli zainteresiranost Podravke za otkup voća i povrća.

-BBŽ je nastavila s razgovorima s proizvođačima voća i povrća. Pokušavamo dolaziti na teren i vidjeti što to našim poljoprivrednicima treba kako bi znali osmisliti županijske potpore i subvencije. Također, treba istaknuti da je Podravka zainteresirana za otkup voća i povrća, osobito paprike, krastavaca, šljiva i nekih drugih kultura tako da se o tome također ozbiljno razgovara i tražimo mogućnost jedne trajne suradnje – kazala je zamjenica Jungić.

Pročelnik Zlatko Pavičić istaknuo je da je kreditiranje proljetne sjetve bilo iznimno korisno za proizvođače voća i povrća, posebno zbog porasta cijena repromaterijala.

-Javni poziv je otvoren od 1. veljače do 6. svibnja. Do sada je bilo 11 povjerenstava. Ukupno je stiglo 239 prijava to jest zahtjeva koji iznose 44 milijuna kuna – kazao je Pavičić.

Nedan Horvat, jedan od najvećih proizvođača šljiva te vlasnik OPG-a Horvat na čijem se imanju i održao sastanak rekao je da su se do sada bazirali uglavnom na prodaju na gradskoj tržnici, nešto u vrtićima i školama te, kako kaže, nešto i u vrtićima u Ljubljani.

-Što se tiče suradnje s Podravkom, vidjet ćemo. Ljudi smo, dogovorit ćemo se. Ako nećemo, Bože moj idemo dalje kazao je Horvat i dodao da ima 3 tisuće stabala šljiva na četiri hektara zemlje te da berba počinje 25. lipnja i traje sve do Dana mrtvih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!