Nacionalni je dan hitne medicinske službe! Građani educirani o spašavanju života i opremi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svoj dan, Nacionalni dan hitne medicinske službe danas su na simboličan način djelatnici obilježili i u Bjelovaru. Naime, djelatnici su na bjelovarskom korzu kroz dva sata informirali prolaznike o važnosti, specifičnostima i djelokrugu svog rada, podijeljeni su promotivni materijali, a građani su educirani o osnovnom održavanju života odraslih i djece upotrebom automatskog vanjskog defibrilatora te opstrukciji dišnih puteva. Uz to, prezentirana je i Medicinsko-prijavna dojavna jedinica.

– U ime župana Marka Marušića i svoje osobno, čestitam svim djelatnicima medicinske službe njihov dan i zahvaljujem im na njihovom trudu i požrtvovnosti u spašavanju hitnih pacijenata naše županije. Kroz BBŽ imamo mjere subvencioniranja zdravstvenih djelatnika, odnose se na subvencioniranje stambenih kredita, podstanarstva, stručnog usavršavanja i edukacije. Na taj način pokušavamo privući zdravstvene djelatnike i zadržati postojeće u našoj županiji. Samim time, tako nastojimo osigurati što bolju zdravstvenu skrb svim našim stanovnicima – rekla je Andrea Bengez, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade BBŽ.

Nacionalni dan hitne medicinske službe prilika je da građani vide način i uvjete rada djelatnika hitne službe te opremu kojom raspolažemo, naglasio je Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ.

– Jedan od zadataka koji sam si zadao je opremanje javnih i državnih ustanova s automatskim defibrilatorima. Želimo ljude uputiti u tom smjeru, to će biti veliki napredak da se u onim prvim kriznim minutama spasi ljudski život – rekao je Mrzlečki.

U svojoj kratkoj ulozi ravnatelja, Mrzlečki kaže da je zatekao ljude s velikom stručnosti.

– Djelatnici raspolažu znanjem, redovito idu na propisane edukacije. Njihovo znanje uopće nije upitno, vrlo su stručni i po tome mislim da smo jedan od Zavoda s vrlo jakom strukom – poručio je.

Osvrnuo se Mrzlečki i na nedostatak liječnika, no svjestan je da je to problem u cijeloj državi. Tehničara ipak ne nedostaje.

– Iskoristio bih priliku da u ime Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, ali i svoje osobno, djelatnicima našeg zavoda te svima ostalima u Hrvatskoj, čestitam njihov dan. Želim im uspjeh u daljnjem radu i dajem punu potporu po pitanju beneficiranog radnog staža – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!