Moja misija u CUK-u je uspješno završena, a evo zašto sam promijenila ime ustanove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski, kao što smo već prvi objavili, prelazi na novu ravnateljsku funkciju, onu Kulturnog centra Mato Lovrak.

Prije nego službeno preuzme novu funkciju iskoristili smo priliku da razgovaramo o tri i pol godine mandata na mjestu nekadašnjeg Pučkog učilišta koje je baš u njezinom mandatu promijenilo ime u Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar

-Tri i pol godine je brzo prošlo. Tadašnje Pučko, danas CUK sam preuzela u poprilično lošem stanju. Pod tim mislim da je bilo financijskog minusa, nije se javljalo na javne pozive i moralo se krenuli ispočetka. I sami djelatnici su shvaćali situaciju i krenuli smo zaista svi zajedno svim snagama to spasiti, a zatim podići na viši nivo – rekla nam je ravnateljica Galkowski i nastavila.

-Počeli smo stvarati nove programe, sadržaje i nove usluge. Javljali smo se na javne pozive i nekako pokušali konkurirati postojećim etabliranim učilištima na tržištu koja se bave obrazovanjem odraslih – kaže Galkowski i dodaje.

Promjena imena

-Rezultat je sljedeći. U tri godine uspjeli smo imati više od 50 verificiranih programa, uspjeli smo povećati broj polaznika za 260 posto. Također smo ponudili niz tečajeva i za mlade kojih nikad prije nije bilo. Recimo samo, imali smo tečaj kineskog jezika, malu školu animacije i još mnogo toga – rekla je Galkowski koju smo upitali kako je došlo do promjena imena kojeg je ta ustanova nosila od svoga osnutka.

-S obzirom na situaciju koju sam zatekla, poput uvjeta rada, drastičnog pada broja polaznika, ne postojanje adekvatnog programa, a onaj neki koji je i postojao je bio zastarjeli, željeli smo na svaki mogući način skrenuti pozornost na sebe, pa i promjenom imena. A samim time htjeli smo i skinuti stigmu arhaične ustanove i večernje škole. Uostalom, nismo mi to izmislili, tako je Pučko i u Splitu napravilo još davno – kazala je Galkowski koju smo upitali zašto odlazi i kakvi su joj planovi na novoj funkciji.

-Mislim da sam svoje napravila. CUK je sada na puno višoj razini, djelatnici su uhodani i super zaista rade tako da sam odlučila ići u nove izazove. Bio je raspisan natječaj za ravnatelja Kulturnog centra Mato Lovraka i javila sam se. Taj centar pokriva tri lokacije, dakle Kukavicu, bazene u Velikom Grđevcu i sami Kulturni centar Mato Lovrak. Smatram da Kukavica i Kulturni centar Mato Lovrak imaju jako veliki turistički potencijal u županiji. E, sad kao sa CUK-om kada sam krenula, sve to treba podići na višu razinu. Treba ići na multimedijalni postav, planira se adrenalinski park u Kukavici i još mnogo toga, ali o tome više kada službeno preuzmem dužnost i potpuno uđem u posao – rekla je Galkowski.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!