Na korzo stigle prve jagode, sočne, slatke i ne preskupe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zamirisale su prve domaće jagode, one s Bjelovarčanima dobro znanog OPG-a Franjić iz Rovišća. Od danas ih se može kupiti u samom središtu grada na korzu, a građani su ih s nestrpljenjem čekali.

-Jako je navala jer jagode u odnosu na prošlu godinu kasne dva do tri tjedna. Ljudi jedva čekaju jer smo poznati po jagodama. Prošle godine su došle ranije, ali su jagode ove godine puno bolje, kvalitetnije – priča nam Ivan Franjić s kućice na korzu dok kupci prilaze po svoje mjerice.

Toplo, sunčano vrijeme pogoduje jagodama koje su jedno od omiljenog voća, ali ni njihov uzgoj nije zaobišao inflacijski udar. Cijene su otišle gore, povećana je i satnica radnika, pa su i oni morali malo podići cijene, ali pri tome nisu poput kolega iz Vrgorca pretjerali.

-Mjerica je sada 20 kuna, a bila je 15. Pazili smo da cijena bude prihvatljiva, a to su prve jagode, pa će cijena kasnije padati – kaže Franjić.

Sezona traje do 15. lipnja do kada će oni te mirisne, slatke, crvene bobice prodavati na korzu, bjelovarskoj tržnici kao i štandovima kod trgovačkih centara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!