Biskup Huzjak: Koliki su ovih dana prosvjedovali da bi se ubilo jedno dijete…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održano je 12. hodočašće vjernika Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Sudjelovao je i župan Marko Marušić s obitelji, izvijestili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon pobožnosti križnog puta župan je prisustvovao svetoj misi koju je predvodio biskup Vjekoslav Huzjak.

– Kao živa zajednica vjere stojimo s Marijom pod Kristovim križem gledajući u križ, ne samo kao mjesto muke, već kao put koji nas vodi prema uskrsnuću. Dolazimo ovdje s toliko nade, sigurnosti i vjere da nam Majka može pomoći u svim našim mukama i nevoljama, ali i da nas zna naučiti kako ćemo pristupiti njezinu sinu – kazao je biskup Huzjak dodajući kako nam Marija pomaže da se snađemo i orijentiramo u svijetu u kojem živimo.

– Gledajući svijet oko sebe vidimo koliki ljudi se opredjeljuju, ne za život, već za smrt. Koliki su ovih dana prosvjedovali da bi se ubilo jedno dijete, da bi se jedan život uništio, da bi čovjek presudio životu. Sve to pod krinkama prava odlučivanja. Imamo li, braćo i sestre, pravo ubiti čovjeka? Bog nam daje život, Bog daje život u izobilju. Dao nam ga je kao dar, kao mogućnost. Imamo li ga pravo ubiti? Nemamo. Ako smo Božji i ako želimo ići Božjim putem moramo braniti život jer je on dar Božji – poručio je biskup.

Kazao je i da sve što se u životu stekne na krivi način, nije na spasenje, već na propast čovjeka. Čovjek koji svoj život posveti samo onom što će steći materijalno, zapravo ide putem smrti, istaknuo je biskup Huzjak dodajući kako o svima nama ovisi kako ćemo odgajati i voditi djecu, putem istine ili laži koja često vodi u smrt.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!