Ravnateljica bolnice objasnila zašto žena koja ima rak čeka na pregled šest mjeseci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčanka Klementina Pavličić (40) kojoj je u rujnu prošle godine dijagnosticiran melanom na koži, šest mjeseci u Općoj bolnici Bjelovar nije mogla obaviti ultrazvuk, iako joj je onkolog iz Zagreba izričito rekao da mora svaka tri mjeseca imati nalaz. O navedenom slučaju detaljno smo pisali prije pet dana.

Na naš upit o navedenoj situaciji odgovorila nam je v.d. ravnateljica Opće bolnice Bjelovar.

-Gospođa Pavličić se javila sa nalazom iz 09.2021. g. u kojemu se traži UZV te joj je temeljem toga nalaza dodijeljen prioritetni termin za 21.10. 2021. godine.

Nakon tog datuma, u sustavu CEZIH su vidljive e-uputnice za UZV od
23.02.2022.g i 09. 05.2022. g na kojima nije upisana napomena za potrebom prioritetnog termina.

Ukoliko liječnik primarne zdravstvene zaštite ne upiše pacijenta za pregled ili dijagnostičku pretragu preko sustava CEZIH, tada šalje zahtjev prema Centralnom upisu za dodjelu termina. Potreba prioritetnog upisa se naznači na e-uputnici i priloži medicinska dokumentacija temeljem koje se traži prioritetni upis.

Obzirom da liječnik primarne zdravstvene zaštite nije poslao zahtjev za upis gospođe Pavličić prema Centralnom upisu, naši djelatnici nisu bili u mogućnosti upisati pacijenticu jer nisu mogli znati da je uputnica u CEZIH sustavu – navela je v.d. ravnateljica Opće bolnice Bjelovar Sanela Grbaš Bratković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!