Što kada školarci autobus moraju čekati na samom raskrižju na cesti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenici koji nisu te sreće da stanuju u mjestu u kojem je škola do nje moraju putovati pri čemu uvjeti nisu uvijek optimalni jer na pojedinim lokacijama nema ni autobusnog stajališta, a kamoli postavljene natkrivene stanice. Primjerice, učenici i to učenici osnovne škole u Utiskanima autobus čekaju kod nogometnog igrališta uz samu cestu. Još je gore u garešničkom Velikom Pašijanu gdje osnovnoškolci školski autobus čekaju na cesti i to na samom skretanju. Ne samo da po njima padaju kiša i snijeg već postoji realna opasnost da ih netko pregazi. Rješenje se za sada ne nazire.

-Mi smo još lani preko Grada pokrenuli inicijativu da se na tom mjestu izgradi autobusno stajalište, a kako to nije u gradskoj nadležnosti jer je jedna cesta u nadležnosti ŽUC-a, a druga je državna Grad je poslao dopise, ali za sada još nema nikakvih konkretnih akcija – kaže nam predsjednik Mjesnog odbora Veliki Pašijan Dragutin Ivanović.

Dio zemljišta na skretanju je privatno, ali ni to nije prepreka.

-Ljudi su dali suglasnost za to da ih se za to koliko je potrebno zemlje za stajalište izvlasti, ali sada su na redu ŽUC i Hrvatske ceste – navodi Ivanović.

ŽUC je na naš upit odgovorio kako na tom raskrižju nemaju suglasnost za stajalište jer ono na tom mjestu ne bi bili izgrađeno sukladno Pravilniku o autobusnim stajalištima te bi ugrožavalo sigurnost i protočnost prometa. Na području županije, navodi ŽUC, ima 331 evidentirano stajalište. Ondje gdje stajališta nema očito ne preostaje ništa drugo nego potražiti eventualne druge lokacije ako je to moguće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!