Koji pravac izabrati, kamo skrenuti kad svi putovi iz Bjelovara vode u – Garešnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Znam kamo idem, ali kuda, kojim putem krenuti? Putnik namjernik tako krenuo za Garešnicu s Matoševog trga. I gle čuda – svi putevi vode baš u Garešnicu!
Zbunjeni gost grada je u dilemi, skrenuti desno ili lijevo? Putokaz ga je potpuno zbunio. I jedan i drugi smjerokaz za Garešnicu pokazuju isti broj kilometara. I stoji on tako na raskrižju i stoji… razmišlja.
Skrene on tako ipak desno, ali nešto mu ne da mira. Možda sam ipak trebao skrenuti lijevo, idem prema središtu grada… Vrati se na “mjesto zločina” kad novo iznenađenje. Opet putokaz pokazuje da se u Garešnicu ide ravno i lijevo!? Tu pukne, parkira i zovne sina da na mobitelu pogleda kako najbrže i najsigurnije stići do grada do kojeg izgleda vode sve ceste.
Prometni “stručnjaci” neiscrpna su inspiracija nama novinarima, posebno kad se radi o postavljanju znakova. Umjesto da pomažu vozačima, oni ih zbunjuju. Nisu svi za volanom vični pametnim telefonima i opremnjeni GPS-om pa im to ne treba.
Najveći profit iz ove zbunjujuće gluposti svakako izvlači Garešnica. Taj gradić se barem iz Bjelovara čini kao nezaobilazno prometno čvorište. Nema šale, svi putevi vode u – Garešnicu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!