Učenik Martin sam pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vrijedna humanitarna akcija „I u Ukrajini svako dijete ima pravo na san“ odvila se u IV. OŠ Bjelovar i to zahvaljujući Martinu Roviščanecu, učeniku 6.d razreda koji je svima dokazao koliko solidarna i humana mogu biti djeca.

Naime, Martin je samoinicijativno pokrenuo hvalevrijednu humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja donacija kojima će se pomoći izbjeglicama iz Ukrajine. Akcija je održana u prostoru škole u razdoblju od 28. ožujka do 1. travnja, a dobrovoljnim donacijama učenika i roditelja prikupljeno je ukupno 3600 kuna. Navedenim sredstvima kupljene su prehrambene namirnice i higijenske potrepštine koje je Martin, uz pomoć oca, dostavio podružnici Crvenog križa u Bjelovaru.

Ovim činom Martin je pokazao ne samo veliku humanost i želju za pomoć potrebitima već je podsjetio i sve nas da se osvrnemo oko sebe i osvijestimo da malim djelima možemo učiniti velike stvari. Koliko veliko srce Martin ima, pokazuje i podatak da ovo nije prva humanitarna akcija koju je organizirao, a sigurni smo ni posljednja. U ovom slučaju svakako vrijedi uzrečica da na mladima svijet ostaje. Ovim putem zahvaljujemo ponajprije svim učenicima koji su sudjelovali svojim donacijama, a potom i roditeljima i učiteljima koji su podržali humanitarnu akciju te ravnatelju koji je sve odobrio – poručili su iz škole.

Tekst/ foto: Ivona Bagarić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!