Filip Forjan će u četvrtak na stadionu povlačiti automobil 5 kilometara. Evo zašto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski sportaš Filip Forjan će 16. lipnja na Tijelovo na Gradskom stadionu vući automobil pet kilometara koji je težak 850 kilograma. Filip nam je objasnio zbog čega se odlučio za ovaj poduhvat.

-Cilj je osvijestiti cijelu populaciju, a posebno roditelje da potaknu djecu i mlade na tjelesnu aktivnost zbog krajnjeg cijela prevencije od debljine, ali dugoročno zbog prevencije kroničnih bolesti koje nastaju zbog posljedice debljine – kazao nam je Filip i dodao da bi volio da ga u četvrtak u 18 sati na Gradskom stadionu što više djece i mladih prati u njegovom poduhvatu.

-Pripreme zapravo traju dvije godine jer sam se pripremao za Guinnessov rekord, ali cijela ta korporacija oko Guinnessovog rekorda baš ne odgovara na zahtjeve i upite, a bila je i pandemija korone stoga sam odustao od toga. No, u formi sam cijelo vrijeme i za ovo sam se specijalno pripremao zadnja dva mjeseca. Auto je lakše vući po cesti, no ja sam se pripremao na šoderu što je puno teže onda jer ću u četvrtak auto vući na cigli gdje je trenje teže i puno je napornije. No, to je sve manje važno, važan je cilj poduhvata, a to je poticanje mladih na aktivnosti – kazao je Filip.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!