Borba za obitelj glavna je poruka Dana obitelji Bjelovarsko-križevačke biskupije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Koncertom duhovne glazbe mlade glazbenice Vanesse Mioč obilježen je Dan obitelji Bjelovarsko-križevačke biskupije. Krešimir Žinić, povjerenik za pastoral obitelji Bjelovarsko-križevačke biskupije te župnik u Ždralovima i Cigleni pojasnio je što je Dan obitelji.

– Dan obitelji samo je posljedica širega konteksta što se tiče pastorala u obitelji. Poznato je da je od 1994. krenulo slavljenje obitelji svake tri godine. Ove je godine deseti svjetski susret obitelji u Rimu koji se završava upravo na današnji dan. Prije mjesec dana bili smo u Ludbregu gdje je bio četvrti nacionalni susret obitelji. Papa je htio da svaka mjesna crkva organizira za sebe Dan obitelji, stoga je danas u Bjelovaru Dan obitelji naše biskupije – naglasio je. Odazivom građana nije razočaran.

– Nije baš popularan termin za ovakva događanja budući da je i produženi vikend, ušli smo u ljetno vrijeme i ljudi su na godišnjima. Uputit ćemo neke poruke i uključit ćemo se uživo u program u Vatikanu gdje će Papa predati mandat obiteljima i dati im svoj apostolski blagoslov – kazao je te dodao da će oni taj dan proslaviti bez obzira na brojnost vjernika u središnjem bjelovarskom parku. Nakon koncerta, pogledat će javljanje iz Vatikana, a nakon toga slijedi sveta misa. Još je jednom ponovio koja je važnost obitelji.

– Obitelj je temeljna stanica ljudskoga života i temelj našega postojanja. Svi smo mi iznjedreni iz obitelji i doista treba uvijek naglašavati da je obitelj važna i boriti se za obitelj bez obzira na sve ove protivštine i loše okolnosti koje danas pritišću obitelj. Treba se boriti za obitelj tako da ona bude kompaktna i da ostane zajedno – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!