Grad udrugama dodijelio više od 750 tisuća kuna. Hrebak ih upozorio na zimu i potrošnju plina…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar, nakon raspisanih Javnih poziva, donio je odluke o raspodjeli novca za jednogodišnje projekte, odnosno programe i jednokratne financijske potpore za aktivnosti udruga u 2022. godini.

Riječ je o udrugama iz područja kulture i obrazovanja, kao i o humanitarnim te braniteljskim udrugama. Ukupna vrijednost ugovora je 758.650,00 kn.

-Ugovore će dobiti čak 79 udruga. Za 35 udruga za jednogodišnje projekte dodijeljeno je 370 tisuća kuna, a za aktivnosti 46 udruga jednokratnim potporama dodijeljuje se 388 tisuća kuna. Najniži dodijeljeni iznos bio je tisuću kuna, takvih nema puno, ali to smo išli da baš nikoga ne odbijamo. Najviši iznos koji je jedna udruga mogla dobiti je 60 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Hrebak.

-Kada se sve zbroji, dakle sve udruge u gradu gdje ulaze i Vatrogasna zajednica, Zajednica udruga u kulturi, Sportska zajednica i ostali možemo reći da Grad Bjelovar na godišnjoj razini za njih izdvaja preko 10 milijuna kuna – rekao je Hrebak koji je predstavnike udruga upozorio na trošenje plina.

-Racionalno trošite novac, jesen i zima će brzo doći, bit će velikih problema s plinom i grijanjem i imajte to na umu. Mi ćemo ove zime sigurno imati velike troškove za škole i ostale ustanove i nećemo vam na zimu moći pomoći s režijama, stoga budite racionalni – poručio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!