Na velikogrđevačkim bazenima organizirana škola plivanja, još stignete prijaviti svoje klince

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Škole plivanja uvijek su vrlo popularne i tražene, a mjesta se redovito brzo pune. S tim se trendom susreću i na bazenima u Velikom Grđevcu, ističe ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak Zvjezdana Galkowski. Otkriva što je sve predviđeno za ovu godinu.

– Škola plivanja u Velikom Grđevcu kao i proteklih godina planirana je u nekoliko grupa. Bit će škola za neplivače i treninzi plivanja – navodi. Škola plivanja započela je 21. lipnja, a održava se od 18 sati, osim subotom kad se škola održava tijekom jutarnjih sati, napominje ravnateljica.

– Svaki dan u 18 sati će biti prva grupa za neplivače, a druga grupa je u 18 i 50 – kaže. Otkriva koliko traje škola za grupe neplivača te što se očekuje od djeteta koje je prođe.

– Za neplivače program traje deset termina, a očekuje se da dijete u tom razdoblju nauči plutati, skakati na noge i glavu, oslobodi se eventualnog straha od vode i na kraju propliva – govori. Pri upisu djece u školu plivanja važna je njihova visina, ističe ravnateljica.

– Bitno je da dijete bude više od 125 centimetara zbog dubine, to je i uvjet kako bi mogao sve to savladati i započeti uživati u vodi – navodi. Škola plivanja trajat će sve do 21. srpnja.

– U tom razdoblju se očekuje da bude otprilike šest grupa neplivača, ovisno o interesu – naglašava. Na satovima plivanja koji se održavaju nešto kasnije zainteresirani će moći usavršiti svoju vještinu plivanja.

– To će biti grupa od 19 i 35, to je program za plivače koji mogu preplivati bazen od 20 metara s maksimalno dva stajanja. U tih mjesec dana koliko je planirano da ti treninzi traju, očekuje se da djeca nauče naprednije stilove plivanja, održavanje na vodi te osnove ronjenja i spašavanja utopljenika – ističe. Školu plivanja i ove će godine voditi kineziolog Matija Jasenko. Važno je napomenuti kako u jednoj grupi može biti sedmero do osmero mališana, pa nije ni čudno da se termini vrlo brzo popune. Svi koji se žele prijaviti to mogu učiniti na sljedeći način.

– Mogu nazvati broj 099 258 6688 ili 097 799 4477 ili pisati na mail kuc.matolovrak@gmail.com ili nam poslati poruku putem naših profila na društvenim mrežama – ističe Galkowski. Otkriva i cijenu škole plivanja u Velikom Grđevcu.

– Cijena škole plivanja za neplivače je 250 kuna, a za drugo dijete iz obitelji 200 kuna za tih deset susreta. Cijena za 25 sati treninga plivanja je također 250, odnosno 200 kuna za drugo dijete iz obitelji – napominje ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!