Genijalci iz Gimnazije koji su imali stopostotni učinak na državnoj maturi otkrili nam svoje daljnje planove…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz bjelovarske Gimnazije poručuju da su iznimno zadovoljni rezultatima ljetnog roka državne mature, no posebno se istaknulo dvoje učenika koji su ispite riješili sa stopostotnim učinkom.

To je postigla maturantica Antonia Hodalić na ispitu iz A-razine Engleskog jezika i maturant Mislav Plavac iz A-razine matematike.

Razgovarali smo s oboje maturanata koji su nam otkrili kako su se pripremali za maturu i koji su im daljnji planovi.

Studiranje u Nizozemskoj

-Oduvijek me engleski zanimao i još kao mala curica sam počela dobro baratati s tim jezikom. Braća i sestre su mi od malih nogu u tome pomogli. Jednostavno mi to ide, govorim ga i razumijem kao hrvatski tako da nije bilo nikakvih problema na maturi – rekla nam je Antonia i dodaje.

-Još sam prije položila C1 Cambridge stupanj za koji sam se pripremala i kažem, uvijek mi je to dobro išlo. Upisat ću fakultet u Nizozemskoj i to biologiju, a predavanja će biti na engleskom jeziku, no naravno neće to biti nikakav problem – rekla nam je Antonia.

Mislav Plavac je imao stopostotni učinak iz matematike.

-Zanima me matematika, sigurno da imam nešto u sebi za to, ali ima tu i puno rada. Nisam se nešto posebno pripremao za maturu jer sam marljivo radio sve četiri godine, a bio sam i na državnom prvenstvu iz matematike na kojem sam osvojio 18. mjesto – kazao nam je Mislav i dodaje.

-Zbog svojih rezultata ima direktan upis na PMF u Zagrebu. Bavit ću se matematikom, ali tek na trećoj godini ću tek vidjeti na koji ću točno smjer otići – rekao je Mislav.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!