Obnavlja se vozni park: Županija osigurala novo vozilo za hitnu medicinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije proveo je postupak javne nabave i posredstvom Bjelovarsko-bilogorske županije iz decentraliziranih sredstava nabavio jedno novo vozilo za izvanbolničku hitnu medicinsku službu.

-Uspjeli smo osigurati sredstva za kupnju novog vozila za hitnu pomoć čija je vrijednost 562 tisuće kuna. Dakle, radimo na obnovi voznog parka našeg Zavoda za hitnu medicinu. Ovo je četrnaesto vozilo našeg voznog parka hitne. Prosječna kilometraža je oko 220 tisuća kilometara, dakle vozni park se mora obnavljati – kazao je župan Marko Marušić i nastavio.

-Sigurnost djelatnika i pacijenata mora biti na prvome mjestu što će kupnja ovoga vozila doprinijeti tome. Zahvaljujem se svim djelatnicima na njihovom predanom radu i svemu što čine za naše zdravlje – zaključio je župan Marušić.

Inače, vozilo je nabavljeno za potrebe ispostave u Garešnici, a njegova nabava pridonijet će većoj sigurnosti i efikasnosti u obavljanju hitnih intervencija.

-Zahvaljujem se Županiji i županu Marušiću što su prepoznali iznimnu važnost oko obnavljanja voznog parka. S obzirom da neka vozila datiraju čak od 2011. godine pa imaju i preko 250 tisuća kilometara što uzrokuje određene kvarove u upotrebi i onda nas onemogućava u efikasnom obavljanju zadaća – kazao je Nenad Mrzlečki ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu i dodaje.

-Ova nabava je još vrijednija što prošle godine nismo uspjeli nabaviti novo vozilo pa je ovo bila nepresušna potreba da se realizira. Situacija na tržištu vozila je vrlo teška i kompleksna, ali pravovaljanom reakcijom uz pomoć Županije smo uspjeli osigurati ovo vozilo – kazao je Mrzlečki.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!